יהדות

100 שנה ליסוד הרבנות הראשית

הרב לא רצה לחזור למצב בו כל אחד פוסק לעצמו ודואג רק לשטיבלך שלו ולקהילה שלו. לכן הוא הקים את הרבנות הראשית הממלכתית הלאומית.מפעל הרבנות הראשית הוקם על ידי הרב קוק לדורות כמו דרכה של הגאולה שאין אחריה גלות.

הרבנות הראשית

100 שנים לייסוד הרבנות הראשית, על ידי הרב הראשי הראי"ה קוק זצ"ל

התכנסנו כאן כולנו אוהבי ציון וירושלים, לציין את יום פטירתו ה86 של רואה האורות ורואה הדורות של מרן הרב קוק. 

מנהיג ענק של עם ישראל שהופיע בצומת הדרכים ההיסטורי של תחילת שיבת ציון וקיבוץ גלויות, וסלל את הדרך הרוחנית לחידוש התרבות היהודית והאחריות הכלל ישראלית, מתוך ראיה ממלכתית לאומית תקיפה ואחדותית.

הרב קוק, שעמד בראש מסע הרבנים למושבות מתוך קשר עמוק למתיישבי המושבות והקיבוצים, הוא זה שנאבק שם ובמהלך כהונתו ברבנות במכשולי הכשרות, בחילולי השבת וברוחות הזרות שחדרו למוסדות החינוך. הרב קוק, שהיה מחובר בכל נימי נפשו לאומה כולה ולכל אחד ואחד מבניה, הוא זה שלא נרתע מלבקר בחריפות את מי שראה בדרכם סכנה רוחנית לעם ישראל. הרב קוק ראה בשיבת ציון את גאולתם של ישראל על פי חזון הנביאים, לשוב לארצנו מארצות נידחות, מקהילות מפוזרות ומבודדות, אל ארץ ישראל. לכן הגה הרב וייסד את הרבנות הראשית לישראל בדיוק לפני 100 שנה – בתרפ״א.

הרב הקים את הרבנות הממלכתית כדי לבנות מרכז של הנהגה רוחנית והלכתית. הלכה אחראית שניזונה מרוח גדולה שמפעמת בכל הוראת ופסיקה לכלל ולפרט.

הרב לא רצה לחזור למצב בו כל אחד פוסק לעצמו ודואג רק לשטיבלך שלו ולקהילה שלו. לכן הוא הקים את הרבנות הראשית הממלכתית הלאומית.מפעל הרבנות הראשית הוקם על ידי הרב קוק לדורות כמו דרכה של הגאולה שאין אחריה גלות.

על כן אל לנו לשוב להנהגה קהילתית פרטית אגודות אגודות כפי שהיה בגלות, שהרי כבר הזהיר אותנו הנביא ישעיהו לפני יותר מ2000 שנה פן נראה את הפסיקה וההנהגה ההלכתית – ״צו לצו קו לקו – זעיר שם זעיר שם״.

למען המשך דרכו של מרן הרב אנו מחויבים, כאיש אחד, להעצים ולחזק את הרבנות הלאומית, מפעלו של הרב קוק, כמוקד פסיקה והנהגה ממלכתי מרכזי, וזאת כדי לשמור על הרבנות כמרכז תורה והוראה אחד באורו של הראי״ה, השומר על מסורת התורה בענייני השבת, המשפחה היהודית, שמירת שרשרת הדורות וטהרת השולחן הכשר, לכלל ישראל בארץ ועולם.  כפי שהמתקפות וההכפשות כנגד הרבנות הראשית פוגעות במעמדה ומחלישות אותה, כך חיזוקה והתייחסות אליה כפי הראוי, הם אלו שיבצרו את מעמדה ויגדילו את כבודה. אחדות ההלכה הממלכתית של הרבנות הראשית דואגת לכל אחד ואחת מישראל. 

הבה נלך בדרכו של הראי״ה לשמירת הגיור האורתודוקסי כפי שנהוג בבתי הדין של הרבנות הראשית. אחריות לאומית זו, היא הערובה לשמירה על ספר יוחסין יהודי ממלכתי אחד ויחיד לדורי דורות. 

הבה נמשיך בדרכו של הרב קוק לחיזוק מנהיגותה הממלכתית של הרבנות הראשית, כדי שלא נגרום, חס וחלילה, לפילוג בעם בגלל מלחמות על חידושים מסוכנים בדרכי הגיור ו״מיהו יהודי״, וכפי שכתב בתשובותיו, שהכרעות כלליות בענייני גרים צריכות לצאת מקיבוץ של גדולי הדור, ולא מהוראות פרטיות של רב זה או אחר.

נשמור יחד כאיש אחד על מערכת הכשרות בכדי לאפשר לכל רבבות עמך בית ישראל לצרוך מאכלים כשרים ללא חשש, מה שרק מערכת ממלכתית יכולה לעשות, וכדי שלא תחזור חו״ח ליוזמות פרטיות או מקומיות, כפי שהיה נהוג בקהילות בתקופת הגלות לפני ייסוד הרבנות הראשית.

הרב קוק חזה עולם יהודי מאוחד שנהנה מהנהגה תורנית ותרבותית ממלכתית עם אחריות לאומית בכל תחומי החיים היהודיים בארץ ובעולם כולו. כי מציון תצא תורה ודבר ה’ מירושלים.

עוד במדור זה

שומרי הסף אשר ביקשו לשלוח יד

שומרי הסף אשר ביקשו לשלוח יד

הצג פוסט מקבץ‭ ‬כותרות‭ ‬מאתרי‭ ‬החדשות‭ ‬בשבועות‭ ‬האחרונים‭ ‬מגלה‭ ‬מכנה‭…
חודש הרמא-דם

חודש הרמא-דם

הצג פוסט השבוע‭ ‬נפתח‭ ‬חודש‭ ‬אדר‭, ‬אשר‭ ‬חופף‭ ‬השנה‭ ‬את‭…
מי אחראי למקרי הרצח במגזר הערבי – חלק שני

מי אחראי למקרי הרצח במגזר הערבי – חלק שני

הצג פוסט בטור‭ ‬הקודם‭ ‬פירטנו‭ ‬את‭ ‬הגורמים‭ ‬לעליית‭ ‬האלימות‭ ‬בכלל‭,…
מי אחראי למקרי הרצח במגזר הערבי?

מי אחראי למקרי הרצח במגזר הערבי?

הצג פוסט בשנים‭ ‬האחרונות‭, ‬הולכת‭ ‬ומטפסת‭ ‬עקומת‭ ‬מקרי‭ ‬הרצח‭, ‬והאלימות‭…
״מועצת השלום״ בעזה סכנה חמורה למדינת ישראל

״מועצת השלום״ בעזה סכנה חמורה למדינת ישראל

בשבוע‭ ‬שעבר‭ ‬הכריז‭ ‬הנשיא‭ ‬דולנד‭ ‬ג‭. ‬טראמפ‭, ‬על‭ ‬מעבר‭ ‬ל"שלב‭…
פרסונה נון גרטה

פרסונה נון גרטה

השבוע‭ ‬‮"‬זכינו‮"‬‭ ‬לביקור‭ ‬היאכטה‭ ‬‮"‬מדלין‮"‬‭ ‬הנושאת‭ ‬פריטי‭ ‬‮"‬סיוע‮"‬‭ ‬לתושבי‭ ‬רצועת‭…
מה אפשר ללמוד מהאירוויזיון?

מה אפשר ללמוד מהאירוויזיון?

בעבר‭, ‬תחרות‭ ‬האירוויזיון‭ ‬התמקדה‭ ‬במוסיקה‭, ‬והיתה‭ ‬כר‭ ‬פורה‭ ‬לשירים‭, ‬ùחלקם‭…
כיבוש והכרעה

כיבוש והכרעה

בשבועות‭ ‬האחרונים‭ ‬פורסמה‭ ‬שוב‭ ‬התנהלות‭ ‬מטרידה‭ ‬של‭ ‬הצבא‭ ‬אל‭ ‬מול‭…
לחזור לדווידקה

לחזור לדווידקה

אחת‭ ‬הסיבות‭ ‬לטבח‭ ‬הנורא‭ ‬בשמחת‭ ‬תורה‭ ‬תשפ”ד‭ ‬היתה‭ ‬התמכרות‭ ‬צה”ל‭,…
ציון בלתי מספיק

ציון בלתי מספיק

בשבוע האחרון חגגו בהתיישבות הקמת מבנה קבע לישיבה בחומש. זאת,…
המשפט הפלילי לא מתאים לטיפול בפורעים

המשפט הפלילי לא מתאים לטיפול בפורעים

בהחלטה מהימים האחרונים הורתה שופטת בית המשפט העליון. רות רונן,…
הפתרון: השתלטות מחדש על רצועת עזה

הפתרון: השתלטות מחדש על רצועת עזה

'מגן וחץ' מאחורינו כאשר חברי הקואליציה וכן חלק מאנשי התקשורת…
הדתה בהכתרה?

הדתה בהכתרה?

המכה שנגרמה למצביעי המחנה הלאומי בעקבות כניעת נציגיו למחאות הפרוגרס…
הסיפור שמנהיגי הרפורמה לא סיפרו

הסיפור שמנהיגי הרפורמה לא סיפרו

המכה שנגרמה למצביעי המחנה הלאומי בעקבות כניעת נציגיו למחאות הפרוגרס…
מדרום תיפתח הרעה?

מדרום תיפתח הרעה?

בשבוע האחרון הופצה במרשתת הערכה של המזרחן יוצא אמ״ן, ד״ר…
כתב אישום נגד דונלד טראמפ

כתב אישום נגד דונלד טראמפ

אודה על האמת, לאחר המפלה הצורבת של שארית הרפורמה המשפטית…