אורי שכטר

בין יום הזיכרון ליום העצמאות

חיילים עומדים בכותל

אחרי שנים רבות שזה לא קרה לי, בליל יום הזיכרון הקודם – התרסקתי.
זה קרה אחרי שהובלתי פאנל של משפחות שכולות. הזיכרונות והכאב הענק והחבוי בתוך לבי התפרצו החוצה. הופיעו להן כל התמונות הקשות ללא סדר בתוך זכרוני. קשה כל כך היה עד שאפילו התעוררתי מספר פעמים במהלך הלילה. בבוקר ניסיתי לשחזר את הזיכרונות והתמונות הרבות שהתרוצצו במוחי ואני רוצה לשתף אתכם בדברים.
נזכרתי בתמונה של אבי היקר ז״ל צורח צרחות אימים במשך שעות לאחר שמודיעים לו על נפילתו של נכדו אלנתן שכטר ז״ל.
נזכרתי בתמונה של בן דודי יצחק שכטר הולך אחרי בנו ישי שכטר ז״ל, כשלצדו האלוף איציק מרדכי.
נזכרתי בתמונה על רכס שמיס בדרום לבנון בעת ההתקלות עם מחבלי החיזבאללה, ואת עמית (מיצקה) חיסדאי ז״ל שנהרג בעודו לפני ואת יקיר שושי ז״ל נהרג מאחורי.
נזכרתי בתמונה שלי עומד בבית החולים הדסה עין כרם ומזהה את שכני צחי ששון ז״ל שנהרג בפיגוע בכביש המנהרות.
נזכרתי בתמונות הביקור בשבעה אצל הוריהם של כל אחד משלושת הנערים שנחטפו, גיל-עד שער ז״ל, אייל יפרח ז״ל ונפתלי פרנקל ז״ל עת סיפרנו להם כיצד בניהם נמצאו.
נזכרתי בתמונה של סבתא חנה בוכה אצלנו בסוכה על בנה בצלאל שנפל בסוף מלחמת ששת הימים.
נזכרתי בתמונה של אחד מפיגוע הירי בו הייתי ברכב לאחר הרכב שנפגע, כשהודעתי לסגן שלי בעבודה מאיר כץ את שמה של הנרצחת והתברר שהיתה זו אחותו.
נזכרתי בתמונה האחרונה של דליה למקוס שעלתה על רכבי באזור בית שמש וירדה צומת אלון שבות, שם נרצחה כעבור מספר דקות.
נזכרתי בתמונה של בתו של מיכי מרק עומדת ליד ביתה שבתקוע בוכה ומחכה שאקח אותה לאימא ולאחיה הפצועים בבית החולים הדסה עין כרם, מיד לאחר שאביה היקר מיכי ז״ל נרצח.
נזכרתי בתמונה של ההורים של אורי אנסבכר ז״ל בתחנת המשטרה בירושלים כשאנחנו מסביבם, יודעים שהנורא מכל קרה, בעוד שהם עדיין לא קיבלו בצורה רשמית את הבשורה הנוראה.
ונזכרתי בעוד המון-המון תמונות של חברים לנשק ומפקדים שנפלו באירועים שונים. המון תמונות מלוויות של חללי טרור שאת חלקם הכרתי אישית. אז כן כנראה שגם לי מותר היה מותר להתרסק.
כשקמתי בבוקר מצד אחד היה בלבי כאב גדול ומן הצד השני התחלתי להיזכר בתמונות אחרות שבנויות על כל התמונות שתיארתי. תמונות של מדינת ישראל בתפארתה.
אני רואה תמיד את התמונות של אלפי היהודים מכל העולם, המגיעים לשטחי הכינוס בכל המלחמות והמבצעים ב-20 השנים האחרונות, עם צ׳ופרים וכל טוב על מנת לחזק את חיילנו היקרים.
אני רואה כל שנה מחדש את מאות אלפי היהודים מכל השבטים בעם ישראל ברחבת הכותל המערבי, והם אומרים סליחות יחד.
אני חש גאווה כשאני צועד עם חברי בשביל ישראל ורואה את הנוער המדהים שלנו ואת מלאכי השביל המדהימים.
אני רואה את תמונה מרגשת של הרכבי נגינה שונים העוברים ביום שישי בין החולים בבית החולים שערי צדק ומשמחים אותם לפני שבת.
אני רואה את התמונות של עשרות אלפי היהודים הבורחים מהמלחמה באוקראינה וכיצד עם ישראל ומדינת ישראל מחבקים אותם.
אני רואה תמונות של אלפי הישראלים שבחכמתם הרבה מקדמים את הטכנולוגיה בכל העולם.
עוד ועוד תמונות של אחינו ואחיותינו. תמונות של כאב ושכול המחוברות ומשולבות בתמונות של חיים ותקומה השזורים במדינתנו היקרה.
אני גאה להיום בן לעם המופלא הזה ולחיות במדינה הזאת.

עוד במדור זה

גאולה היא עם בשיקום

גאולה היא עם בשיקום

הדרך הבלתי נראית   בעקבות‭ ‬הסיפור‭ ‬שהבאתי‭ ‬כאן‭ ‬על‭ ‬שני‭…
בן אדם, עלה...!

בן אדם, עלה...!

הברכה המדוברת ביותר… הרב‭ ‬שלמה‭ ‬יוסף‭ ‬זוין‭ ‬היה‭ ‬העורך‭ ‬הראשון‭…
אנשי התפארת

אנשי התפארת

טעות בדולר ואמונת חכמים סיפר‭ ‬לי‭ ‬ברוך‭ ‬סנדרס‭ ‬מקיבוץ‭ ‬גבעת‭…
״כנה אחריך משוכה״

״כנה אחריך משוכה״

לגולים מביתם ל…בתי מלון כשילדי‭ ‬היו‭ ‬קטנים‭, ‬השתדלנו‭ ‬לעשות‭ ‬סדר‭…
״עצת הזקנים״ (מלכים א׳ י״ב)

״עצת הזקנים״ (מלכים א׳ י״ב)

איזו דרך חכמה יותר? תודה‭ ‬לקוראים‭ ‬שנענו‭ ‬לבקשתי‭ ‬בטור‭ ‬הקודם‭…
ילד של אבא

ילד של אבא

מלחמה על הבית בכל‭ ‬פעם‭ ‬שאני‭ ‬נכנס‭ ‬לאחת‭ ‬מתחנות‭ ‬הרכבת‭…
סיפורים שהעלו אצלי חיוך

סיפורים שהעלו אצלי חיוך

עשה…את האדם ישר כאשר‭ ‬אני‭ ‬שומע‭ ‬מפי‭ ‬תלמידים‭ ‬בתל‭-‬אביב‭ ‬על‭…
סיפורים שהעלו אצלי חיוך

סיפורים שהעלו אצלי חיוך

חסד בקבלה… לאחרונה‭ ‬שאלתי‭ ‬את‭ ‬הרב‭ ‬אביגדור‭ ‬נבנצל‭ ‬שליט״א‭ ‬אם‭…
הכסף הזה כשר? למהדרין...?

הכסף הזה כשר? למהדרין...?

חצי גלימה ועוד חצי סיפר‭ ‬לי‭ ‬ידידי‭ ‬הרב‭ ‬אבנר‭ ‬כהן‭:…
איש סתרים ללא סתירות

איש סתרים ללא סתירות

הרב‭ ‬ד"ר‭ ‬יעקב‭ ‬דוד‭ ‬הרצוג‭ ‬היה‭ ‬משפטן‭, ‬דיפלומט‭, ‬מנכ"ל‭ ‬משרד‭…
בין רב לפוסק

בין רב לפוסק

01‭ ‬ בפעם‭ ‬הראשונה‭ ‬שבאתי‭ ‬לשוחח‭ ‬עם‭ ‬ר‮'‬‭ ‬שלמה‭ ‬פישר‭…
ימי התחלה שבים אלינו?

ימי התחלה שבים אלינו?

יושב ומצפה… סיפר‭ ‬לי‭ ‬הרב‭ ‬הדיין‭ ‬יעקב‭ ‬ורהפטיג‭, ‬נכדו‭ ‬של‭…
ולשאלת הנצח: ״הנוער – לאן?

ולשאלת הנצח: ״הנוער – לאן?

לשמה כשהייתי‭ ‬בכיתה‭ ‬ט׳‭ ‬או‭ ‬י׳‭ ‬שאלתי‭ ‬את‭ ‬הרב‭ ‬אריה‭…
מתחיל ב״צנוע ומעלי״

מתחיל ב״צנוע ומעלי״

מ״חברותא״ לשידוך לפני‭ ‬מס׳‭ ‬חודשים‭, ‬בעקבות‭ ‬אחד‭ ‬הטורים‭ ‬הקודמים‭, ‬סיפר‭…
״דעת בעלי בתים״

״דעת בעלי בתים״

אותיות פורחות  סיפר‭ ‬לי‭ ‬משה‭ ‬גולדברג‭, ‬נכדו‭ ‬של‭ ‬״העילוי״‭ ‬ממייצ׳ט‭:…
נשמות משיחות זו עם זו

נשמות משיחות זו עם זו

האדמו״ר של הסטודנטים  סיפר‭ ‬לי‭ ‬הרב‭ ‬אברהם‭ ‬אבא‭ ‬וינגורט‭, ‬תלמידו‭…