אורי שכטר

אז מה יהיה בסוף

אורי שכטר

לא מעט פעמים בפגישותיי עם חברים ומכרים שונים אני שומע את השאלה בעקבות המצב בתוך עם ישראל – ״אז מה יהיה בסוף?״, ואנשים מספרים לי בכאב כמה הם חרדים וחוששים מהמצב.
לא נביא ולא בן נביא אנוכי, וכולנו יודעים למי ניתנה הנבואה לאחר שחרב בית המקדש, אבל מפגישותיי בשטח עם אלפי אנשים מכל המגזרים בעם ישראל, גם עם חברים קרובים וגם במהלך הרצאותיי בכל רחבי הארץ, התחושה שלי היא שהעם שלנו ברובו המוחלט טוב, עסוק בנתינה ומחובר לארצו ולשורשיו.
ישנם כוחות שונים המנסים לפלג ולשסע אותנו איש באחיו. אני מאמין שהדרך לנצח את כל המפלגים היא להוסיף אור ואהבה כל אחד במקומו. בלי ביקורת, רק אהבת חינם. הינה כמו דוגמאות שפגשתי בתקופה האחרונה.
מעגל קטן שנסגר
בשבוע שעבר התקיימה הכנסת ספר תורה בקיבוץ להבות חביבה לעילוי נשמות אושי ויענקי פלאי. אין מילים בכלל לתאר אירוע מרגש כזה. נסו לדמיין: קיבוץ. בית כנסת על גלגלים בחצר בית. עילוי נשמות לילדים טהורים. אבא אברהם פלאי שעומד על רגליו בניגוד לכל הסיכויים ומחבק את ספר התורה. יונתן פלאי התינוק בן החצי שנה כובש הלבבות. ועם ישראל ברגע של חיבור מתוק.
אני רוצה לקחת אתכם לרגע קטן אחד בתוך ההתרחשות הגדולה: כמה נשים עומדות במעגל נשים עם דבורה פלאי, היא מספרת על איך הגיעו בכלל לקיבוץ, על הרב שלמה רענן מאיילת השחר ו5על קשרים מתוקים שנרקמו, ואז היא מעבירה את רשות הדיבור לגלי.
״אני מורה בתיכון בחדרה. היום נסענו לטיול עם התלמידים. שאלתי את ירין הנהג מתי חוזרים הביתה והוא משיב לי שהוא חייב לחזור מוקדם להכנסת ספר תורה אצל חבר שלו בקיבוץ להבות חביבה. אני מתעניינת. דברים כאלה מדברים אליי. ואז הוא שואל אם אני זוכרת את הילדים מהפיגוע ברמות, ואני הודפת אותו. 'למה אתה מספר לי את זה? יש לי נגיעה אישית לעניין'״.
כאן כבר גלי נחנקת ומספרת לנו שעמית, הבת שלה, היא חיילת, תצפיתנית בעטרות. באותו יום שישי ארור בשעה 16:38 היא שולחת לאימא שלה הודעה שהיא איישה את העמדה וראתה את הפיגוע בלייב. עמית נכנסת לתקופה מאוד קשה בעקבות המראה. מסתבר שהנפש הרגישה שלה מתקשה לעמוד בזה. אחרי שלושה חודשים היא ממש נשברת. מסתבר שהיא הסיחה לפי תומה קצת לפני שהעמדה הזו פשוט משעממת ושכדאי שיהיה פה קצת אקשן. היא לרגע לא צפתה שיקרה מה שקרה, והמשפט הזה רודף אותה. ההורים שלה הפכו את העולם כדי לעזור לעמית לחזור לעצמה, למקום שלה, לשלווה שלה. אתגר לא פשוט. חלומות על הפיגוע ורגשות אשם היו שם כל הזמן. ״יום אחד כשתהיי יותר חזקה, נלך למשפחת פלאי ואת תראי כמה החיים חזקים. ואיך ממשיכים לחיות למרות הכול״.
״היום״, היא חוזרת לסיפור מהבוקר, ״ירין מספר לי על הכנסת ספר התורה בקיבוץ להבות חביבה. על הילדים ועל דבורי שתגיע עם המשפחה. אני חייבת להגיע עם עמית לשם! הלוואי שהיא תסכים. עכשיו אנחנו כאן אתכן״. מספרת גלי ומחבקת את עמית.
אוסיף עוד משהו שאירע לפני כשבוע.
לפעמים חלומות מתגשמים
לפני כמעט עשר שנים התחלנו להיפגש חילונים, דתיים וחרדים. מפגשים של 24 שעות אחת לכמה חודשים. המפגש היה מתחיל ביום חמישי בטיול בארץ, וממשיך לטיש מוזיקלי ודיבור עד אור הבוקר, טבילה באיזה מעיין וחזרה הביתה לפני שבת.
קשה לתאר את החבורה עומדת במעגל גדול של חיבוק בחורשת האקליפטוס שבכינרת ושרים יחד את השיר 'חורשת האקליפטוס' של נעמי שמר בדבקות ובעצימת עיניים, יחד עם עשרה חברים מחסידות תולדות אהרן. אפשר לומר שממש הפכנו להיות אחים בזכות המפגשים האלו.
לפני כמה שנים הצטרף אלינו בחור צעיר ומדהים עם ברק בעיניים, בשם דוד סלומון: ״אני לא מבין למה אי אפשר להפוך את זה למשהו כלל ארצי? עם ישראל צריך את זה״, הוא אמר.
דוד הפך את זה לחלום חייו ולקח את זה במסירות אין קץ, והקים את עמותת 'נפגשים'. עבד יומם ולילה ואסף סביבו שותפים טובים ממגזרים שונים – מאיר אידליס ואת אסף ביננפלד ועוד רבים וטובים.
לפני כשבוע נפגשו כ-2,000 חילוניות וחילונים, דתיים ודתיות, חרדיות וחרדים באנגר 11 בתל אביב כדי לדבר ולהתחבר אחד לשני, למרות השוני וההבדל בדעות.
הבדל שלא קיים בלבבות. ■

  1. לברך על כל דבר שאוכלים בקול וברוגע.
  2. לכתוב חמש תודות בכל ערב.
  3. להקפיד להתקשר להורים בכל יום שישי ולהגיד שבת שלום.
  4. ללמוד חמש דקות ביום משהו משמעותי.
  5. לברך ברכת המזון מתוך הכתב.
  6. לתת פעם בשבוע שוקולד קטן לשומר במקום העבודה או הלימודים, עדיף ביום חמישי או שישי.
  7. לעשות הליכה משותפת לפחות פעם בשבוע עם בן הזוג, עדיף שלוש פעמים בשבוע.
  8. להשקיע בכל יום חמש דקות בדיבור עם כל אחד מילדינו.
  9. להמתין שתי דקות לפני שנכנסים הביתה ולהיכנס הביתה בשמחה ובאהבה.
    האמת שכל אחד יכול להוסיף קבלות קטנות כרצונו. אבל כדי לראות שינוי חייבים להתמיד לעשות את מה שקיבלנו על עצמנו באופן קבוע ולא להתייאש מנפילות שבטוח יבואו. חודש טוב ושנה טובה, שנה של התקדמות עם שינויים טובים ומשמעותיים לכולכם! ■

עוד במדור זה

מטיילים בפסח תשפ"ג

מטיילים בפסח תשפ"ג

סוכות שמח בשומרון

חקלאות ומורשת בצפון הגולן
בהדרכת מרכז סיור ולימוד קשת יהונתן.
נטייל במסלול חדש שנפתח לאחרונה בשם עמק הבוסתנים ובבית החזית הסורי. המסלול מתחיל במצפור קונייטרה ליד אנדרטת כוח נתי ויורד לעבר מטעי הנשירים. לאחר מכן נעבור עם הרכבים אל בית החזית הסורי, תחנה מתוך שביל אלי כהן. הסיור הינו מסלול מעגלי היוצא ממצפור קונייטרה וחוזר למצפור קונייטרה. נספר על מלחמת יום כיפור במרחב ועל כוח נתי וקרבות עמק הבכא, על האופי המיוחד של החקלאות בצפון הגולן, על הרי הגעש והסביבה המיוחדת שלה ועל אלי כהן ובית החזית. נראה את סוריה, את קונייטרה הישנה ופריחת נשירים מרהיבה.

פריחה בנחל פארעם

בהדרכת מרכז סיור ולימוד אורות הגליל. 

נטייל בנחל פארעם, נחל מתחדש בגליל, נהנה מהפריחה ומתצפית לעמק החולה, נשמע את סיפור כפר פארעם ועל התחדשות הנחל ונשכשך רגליים בבריכה הקטנה. הסיור הינו מסלול מעגלי היוצא מקבר חוני המעגל וחוזר לאותה הנקודה.  

מרוץ אל העבר בצפת העתיקה

פעילות מרוץ אל העבר בצפת העתיקה בהדרכת מרכז רוח צפת.

במהלך הפעילות בהנחיית מדריכים-אומנים נכין ברכה לחג, נגלה סודות המסתתרים בשירי הגדה של פסח, נלבש לבוש חגיגי מסורתי של עדות שונות, נכיר את חייהם של חכמי צפת ונתחבר לשרשרת הדורות של חכמי ישראל מיציאת מצרים ועד ימינו אנו.

מרוץ אל העבר הוא משחק פעיל ומאתגר המשלב ניווטים בסמטאות העתיקות עם משימות וחידות. המשתתפים מתחלקים לקבוצות ויוצאים לחשיפת הסודות המסתתרים בסמטאות העתיקות. כל קבוצה תקבל את מפת העיר ומעטפה עם רשימת התחנות. במהלך המשחק כל קבוצה תעבור ב-5 תחנות, 2 מהן יכללו הדרכה של אמני צפת וביתר התחנות תהיה משימה כתובה המצורפת במעטפה.

חקלאות ומורשת בצפון הגולן

בהדרכת מרכז סיור ולימוד מורשת הגליל העליון.

נטייל בסמטאות הכפר פקיעין, נתחיל בתצפית יפה על הכפר, נמשיך אל מערת רשב״י בה ע״פ המסורת הסתתר מפני הרומאים, נרד אל מעיין הכפר ונדבר על העדה הדרוזית ומנהגיה הייחודיים, נבקר בבית הכנסת העתיק ששימש את הקהילה היהודית בפקיעין ועוד. הסיור הינו מסלול מעגלי היוצא מתצפית מעל המערה וחוזר לחניה הסמוכה לתצפית.

 

צעדת השומרון
מתי: יום שלישי 11/10 ט״ז תשרי א׳ דחוה״מ
שעה: יציאה בשעה 11:00 מצומת שבי שומרון.
מה בתכנית: אירוע משפחתי מושקע, שמתחיל בצעידה קצרה משבי שומרון אל תחת הרכבת בסבסטיה, וממשיך להפנינג משפחות ענק, הופעה של הזמרים שולי רנד ויונתן רזאל (בשעה 14:00), הצגה של כוכב הילדים טוביה רוזנפלד מפגש קרוב ומרתק עם ראשוני המתיישבים בשומרון וסיפורם מגוף ראשון. סוכה כשרה במקום. דוכני מזון בתשלום.
איך מגיעים: צומת שבי שומרון. (חניה בפארק תעשיות בראון)

פסטיבל המרפסת של המדינה בפדואל

מתי: ימים שלישי-חמישי בין השעות: 10:00-16:00

מה בתוכנית: במסגרת ״פסטיבל המרפסת של המדינה, ה-14״, בישוב פדואל תוכלו להשתתף בהפרחת עפיפונים עפיפוניאדה, ולהנות מעמדות משחק לכל הגילאים. במרפסת תעמוד נקודת מידע, ויצאו ממנה סיורים מודרכים כל שעה עגולה. כמו כן לרשות המבקרים יוצבו במקום דוכני מזון בתשלום. סיור מודרך יצא פעם ביום מהמרפסת לנחל צרדה והסעה חזור למרפסת של המדינה.

סוכה כשרה במקום. 

פסטיבל חג בנחל קנה

מסלול טיול  בקנה:

מתי:  שלישי -שישי  בין השעות: 10:00-15:00

מה בתוכנית: מזמינים אתכם לצאת עם הילדים לטיול בערוץ נחל קנה בינות לבוסתנים, חורש מפותח ומעיינות מפכים. תחנת מידע מאוישת במדריכים ומתנדבים תחכה לכם בפארק נחל קנה, משם ניתן לטיול רגלי עם הילדים בשביל היורד למעיינות שבוואדי. אורכו כ 3 ק״מ לכיוון אחד ומשך הטיול כשעתיים.

שימו לב: המסלול אינו מעגלי ובסיומו יעמדו לרשות המטיילים שאטלים שיחזירו את המטיילים לפארק קנה, למקום חניית הרכבים.

פסטיבל נחל קנה

מתי:  רביעי-חמישי בין השעות: 10:15:00

מה בתוכנית: רביעי 12/10: עמדת קרמיקה ויצירה לילדים בפארק שער קנה. ממתקן אומגה וקיר טיפוס במהלך מסלול הטיול.

חמישי 13/10: יוקם מתחם משחקים: משחקי ענק לילדים ולכל המשפחה במהלך מסלול הטיול.

סוכה כשרה במקום.

פסטיבל ״שומרון טעים להכיר״ 

היכן: במתחם פארק שער קנה

מתי: יום חמישי בין השעות: 17:00-22:00

מה בתוכנית: פסטיבל אוכל, מגוון פוד-טראקים, בירה, קינוחים ומוזיקה טובה.

סוכה כשרה במקום.

 
[elementor-element…
מטיילים בפסח

מטיילים בפסח

נחל "ואחיתה", מסלול למיטבי לכת באורך של 15 ק"מ מאתגרים…
יקבים, נופים ונקבת מים

יקבים, נופים ונקבת מים

טבילת בוקר והליכה בנקבת מים עתיקה עין כפיר | צילום:…
כך הפך השומרון לממלכת תיירות

כך הפך השומרון לממלכת תיירות

המשושה - חוות גלעד רגע לפני סוכות, חג הטיולים הבלתי…
אלפים יטיילו בסוכות במזבח יהושע

אלפים יטיילו בסוכות במזבח יהושע

גריסת האבנים העתיקות מסביב למזבח יהוושע ע"י הרשות הפלסטינית זיעזעו…