יהדות

איך ממשיכים את השליחות

“כשסופרים יהלומים - לא מתעייפים”, הוא הסביר פעם בחיוך לאחד האורחים שהשתומם בפניו על יכולתו של אדם מבוגר לעמוד על רגליו שעות ארוכות, תוך מתן עצות וברכות לאנשים שביקרו אותו. אנחנו היינו אבני החן שלו.

לפעמים אני מדמיינת איך אני נכנסת אליו לחדר. הרגליים שלי ירעדו. בטח גם הידיים. עיני התכלת שלו יפלחו לי את הנשמה. תוך שניות כבר לא אוכל להסתכל.
‘אז… מתי כבר תחזור רבי?׳, אני אשאל אותו. ׳כי להתגעגע כל כך הרבה זמן זה פשוט לא הוגן’.
תוך דקה כבר אצא משם כי עוד אלפי אנשים עומדים כבר שעות בתור רק כדי לשאול את אותה שאלה ומי אני שאעכב אותם?!
‘רבי, אנחנו עייפים׳ אני אשמע אותם בוכים לו. כי אין מה לומר. הגעגוע הוא באמת דבר מעייף.

בשביל הרבי הינו כולנו כפרחים נותנים ריחם בגן מלבלב, היינו כולנו עצים נותני פרי. בעיניים של הרבי לא היה יהודי אחד בעולם שהוא נחל אכזב ועץ סרק. לכל אחד מאיתנו היתה תקווה. היה עתיד מבטיח. יותר מזה- בעיניים של הרבי, כל אחד מאיתנו יכול היה לשנות את העולם!!!!

אז זה נכון שאנחנו ברי מזל, הרי זכינו בזכות אדירה להיות שם. זכינו לראות את האור שהאיר את 770- ביתו של הרבי בימים הטובים. זכינו לקבל עצות שאף אחד אחר לא יכול היה לתת כמותן. זכינו לעמוד מול מבט חודר כליות וחיוך ממיס לב. זכינו לקבל מכתבים אישיים- הציפיה המתוקה למכתב מהרבי עוד זכורה לי היטב, וכשהוא היה מגיע, היה זה יום חג. מכתב ברכה ליום ההולדת, לבת המצווה, מכתב עצה ותשובה לחיבוטי נפש. קראנו בו ישר והפוך. חיפשנו רמזים בין האותיות וסימני דיו ונשאנו אותו על לוח ליבנו עוד ימים ארוכים. מי שזכה והרבי הוסיף עבורו מילים אישיות בכתב ידו- לא היה מאושר ממנו משך השנה כולה.
הילדים שלנו לעומת זאת חיים את הסיפורים. נושמים את הנתינה שהשאיר אחריו. חיים אותה יום יום. אבל… אתם מבינים את ההבדל? הם אולי מתגעגעים, אבל אצלינו הגעגוע הוא בעצמות. אנחנו הרי יודעים בדיוק מה חסר לנו…
***
אנחנו ממשיכים . זה ברור. כי מול העיניים נמצאים כל העת דברי הרבי. הדברים מהדהדים באוזניים. אנו הולכים לישון עם המילים האלו בלילה וקמים איתן בבוקר. “אין כזה דבר יהודי בודד,” הוא ביקש מאיתנו והמבט הטהור שלו רדף אחרינו. “אף יהודי לא ישאר מאחור,” הוא התחנן ועיניו הכחולות ניקבו אותנו באהבה. “לאהוב כל אחד” הוא ביקש, “לעזור, כמה שרק ניתן”.
92 שנות חייו של רבי מנחם מענדל שניאורסון מלאות היו בהתמסרות אין סופית לכל אדם באשר הוא אדם. 33,580 ימים גדושים באהבת אדם שכמותה אי אפשר עוד למצוא.
“כשסופרים יהלומים – לא מתעייפים”, הוא הסביר פעם בחיוך לאחד האורחים שהשתומם בפניו על יכולתו של אדם מבוגר לעמוד על רגליו שעות ארוכות, תוך מתן עצות וברכות לאנשים שביקרו אותו. אנחנו היינו אבני החן שלו.
27 שנים של געגוע לאיש קדוש שכל חייו היו למען אחרים. ששלח שליחים לכל שביל שהוא, מסומן ושאינו מסומן. למען לא תהסס פסיעה אחת של יהודי בדרך, כדי שלא תיכשל חלילה רגלו. אנו מסבירים זאת פעם אחר פעם לאלו השואלים אותנו- ‘מהיכן הכח?!’
אנחנו מספרים להם, לחברים, על הרבי מליובאויטש שזכינו להכיר מקרוב כל כך. אני רואה את המבט המהוסס נח על פני. את העיניים הבוחנות אותי, כשהן רואות את הדמעות המאיימות לפרוץ. בכל פעם מחדש כשאני יושבת לראות וידאו של הרבי מהימים הטובים, זה קורה.
עיניי דומעות ותחושת געגוע משתלטת עלי ואופפת את כולי. פעם זה עם הילדים ופעם זה בהתוועדות עם בנות. פניו הקדושות של הרבי קורנות אלינו מן המסך, מחייכות אל כל אחת ואחת מהבנות היושבות איתי. הוא מדבר על השליחות והכוח המיוחד שיש לנשי ובנות ישראל ומביט היישר בעיניים שלהן.
“זה מדהים,” מתרגשת רעות, “נראה שהוא מסתכל רק עליי ברגע זה,” היא אומרת. “כמה עוצמה יש בדברים,” מוסיפה אילנה, “זה בדיוק מה שהייתי צריכה לשמוע עכשיו. אני מרגישה שהוא לא רק מסתכל אלא גם מדבר, ממש אלי!” היא מביטה במסך מהורהרת.
כן, כולם הרגישו כך תמיד. הרבי הסתכל רק עליי. דיבר רק אלי. וביקש רק ממני. חשנו זאת כולנו, אתה. אני. את… אנשים שגדלו כמונו עם הרבי וגם אנשים שלא זכו להכיר ועושים זאת כעת בעזרת סיפורים ומראות של פעם.
ההתנהלות אצל הרבי היתה כללית. אבל כל כך פרטית, כל כך אישית…
***
בשביל הרבי הינו כולנו כפרחים נותנים ריחם בגן מלבלב, היינו כולנו עצים נותני פרי. בעיניים של הרבי לא היה יהודי אחד בעולם שהוא נחל אכזב ועץ סרק. לכל אחד מאיתנו היתה תקווה. היה עתיד מבטיח. יותר מזה- בעיניים של הרבי, כל אחד מאיתנו יכול היה לשנות את העולם!!!!
***
‘להתגעגע זה מותר,’ אני אשמע אותו אומר גם לנאספים שבדלת, ‘אבל עייפים?? איך זה יכול להיות שאתם עייפים?!׳ ‘תחייכו’! הוא יגיד להם, הקול שלו יגבר, ‘אתם הרי סופרים יהלומים,׳ הוא יסביר.
‘יש לכם הכח לגעת בכל כך הרבה נשמות. לחייך לאנשים. להאיר להם פנים. לומר להם מילה טובה. לשנות את עולמם… יהלומים יש לכם בידיים. יהלומים!!!’
***
ואז אני אחזור אל היהלומים שלנו. וזה לא שפחות אתגעגע. ממש לא. אבל עם כל יהלום שיפסע דרך השער של בית חב”ד שלנו- אני אחייך עוד יותר.

עוד במדור זה

שליפות

שליפות

אבא
איש חינוך. אומרים שהקשר לאבא משתקף בקשר עם הקב״ה ואני מאוד אוהב את השם.
אימא
מקור להשראה. מגיל קטן ניווטה בכוחות עצמה את החיים שאותם רצתה ליצור לעצמה.
החצי השני
שותפת האמת שלי. העולם עוד לא גילה את האור של אורה.
המשפחה
הסיבה היחידה שמשאירה אותי כאן. פרויקט החיים הכי משמעותי שבו אני רוצה להצליח.
ילדוּּת
בדיעבד הייתי מעביר אותה קצת אחרת (ואני יודע שזה הדבר הכי לא מחובר ומאמין שיש לומר… סורי).
קנדה
בגיל שמונה יצאתי עם משפחתי לארבע שנות שליחות בקנדה, ואני עדיין לא יודע לומר את המשמעות הפנימית של זה בחיי. באט דיס איז וור איי לוסט מיי יזראלי אקסנט.
שירות צבאי
שלוש שנים בגבעתי. התגייסתי בשנה שבה התחילה האינתיפאדה הראשונה. תקופה מחשלת וטובה בחיי.
הורדת הכיפה
הצעד הראשון האמיץ שעשיתי שכנראה נתן לי הרבה כוח לעשות את הצעד האמיץ הבא, וזה להחזיר את הכיפה על הראש רק שהפעם גדולה יותר ובתוספת זקן ופאות.
סעודה שלישית במרכז הרב
שבע הברכות של אחותי ובעלה בשבת במרכז. בום. פעם ראשונה שהיהדות נראית לי מעניינת ורוחנית.
יצהר
מי שבאמת טעם את הטעם של המקום הזה תמיד יהיה גאה לומר ״אני יצהרניק״.
דובר היישוב יצהר
התקף החרדה (סוג של…) הראשון והאחרון שהיה לי בחיים היה כשמינו אותי לתפקיד הזה. בבת אחת נאלצתי לעבור ממנטליות של רועה צאן ומתבודד מקצועי אל תוך עולם הכרישים והטורפים של התקשורת. ועוד לייצג את היישוב יצהר… עבדתי קשה מאוד להשלים את הפערים המנטליים והידע הדרוש כדי לדברר ישוב כל כך עוצמתי כמו יצהר.
דיסק ׳אבא׳
דיסק מוסיקלי שהוצאתי לפני 22 שנה, ממש בתחילת הז׳אנר של המוסיקה היהודית הלא חסידית. יצירה מוסיקלית נדירה שקיבלתי במתנה בפרק מאוד קצר בחיים שלי. לא הייתי משנה בדיסק הזה שום דבר. עד היום פונים אליי אנשים ומספרים לי על ההשפעה של הדיסק הזה על חייהם ויש כאלו שעדיין מנגנים אותו כיום. מתבייש קצת לומר שהוא לא נמצא בחנויות ולא בספוטיפיי, רק אצלי בבית בפורמט של דיסק. לפני שנתיים לאחר לחץ ובקשות העליתי ליוטיוב שלושה שירים ממנו.
הרפורמה המשפטית
הטריגר שעורר את הבירור הכי נוקב והכי חשוב בחברה הישראלית, שטוב שקרה כי כבר לא היה ניתן יותר להחביאו. תקופת ההתפכחות הקשה והכואבת של הימין ושל הציבור הדתי לאומי, שממנה תצא רק ברכה.
Imagine (דמיין)
סרטון ההסברה הראשון שהוצאתי לעולם באנגלית שהפך לווירלי ברמות נדירות. מרגיש כמו האורות הראשוניים שבעלי תשובה מקבלים שלמעלה מהכלים האמיתיים שלהם. כמובן שבשלב מסוים מסתלקים האורות וצריך לעבוד קשה להחזירם.
בומרנג
ארגון ההסברה שהקמתי בשנת 2016 והיה ארגון ההסברה הראשון שהוקם ביו״ש. יצאתי לדרך ללא מימון וללא ניסיון. לא למדתי קולנוע, צילום, עריכה, הרשתות החברתיות היו זרות לי ומעולם לא הקמתי עמותה. מהתהליך הזה למדתי שכשמגיע הזמן של משהו להיוולד לעולם רק צריך להתחיל ללכת. בלי הרבה חשבונות. אחד הפרקים הכי גאים בחיים שלי.
רחפן
לראות את העולם דרך העיניים של השם. פלאי הטכנולוגיה. מה שפעם היה עולה מאות אלפי שקלים היום נגיש לכל אחד.
מסע הגבעות והחוות ביו״ש
מסע נדיר. סדרה בת 17 פרקים שהפקתי בשנה שעברה, אשר פתחה לראשונה צוהר והזדמנות אמתית להכיר לעומק את האנשים המעצימים שמאחורי מושג הגבעות והחוות. לדעתי כל אזרח בישראל צריך לצפות בסדרה הזו, יהיו דעותיו הפוליטיות אשר יהיו.
מסע אל האחווה הישראלית
המסע הבא שעשיתי לאור המצב החברתי, ובו תיעדתי סיפורי אחווה וקירוב בחברה הישראלית. איזה עם קדוש. הלוואי והייתי יכול להמשיך כל חיי לספר את הסיפורים המעצימים האלו.
תודעה של שפע
גישה, הסתכלות גבוהה על החיים ממבט פנימי עמוק ומאמין שאני מנסה לסגל לעצמי בצורה אקטיבית, ושהוא המודד העיקרי בשבילי להצלחה בחיים. ■

שליפות

שליפות

אבאג׳ק סיאלום. נולד בתוניס ובהמשך היגר בגיל שמונה לצרפת עם…
שליפות

שליפות

אבאגיבור. חושב עליו בכל יום. אבי ז״ל נפצע בקרב עם…
שליפות

שליפות

אבאאינטלקטואל, למדן.אימאהעוגן של המשפחה, מורה בנשמתה, מנהלת בית ספר, בשלנית.…
שליפות

שליפות

אבאזאב. פתח אותי לעולם הכלכלה. משתכנע מכל טיעוני הימין, אבל…
שליפות

שליפות

אבא האבא הכי טוב בחיים, רחמים טסה. אבא שלמדתי ממנו…
שליפות

שליפות

אבא תותח, דוגמה אישית, יציבות, ביטחון, אכפתיות, קשיחות, אהבה, השראה,…
שליפות

שליפות

ההוריםדוד ואסנת. בעלי תשובה, עלו מאוסטרליה מתוך ציונות ואהבה לארץ.…
שליפות

שליפות

אבא אבא עלה מדרום אפריקה בגיל 19-20 אחרי מלחמת ששת…
שליפות

שליפות

אבאאהרן, יליד העיר יזד בפרס. עלה לארץ בשנת 1958. חשמלאי…
שליפות

שליפות

אבאמשה, בן לחלוצי כפר פינס. חקלאי בנשמה.אימאמלי, שורדת שואה שהטביעה…
שליפות

שליפות

אבאאבי היקר משיח. יליד שכונת הבוכרים בירושלים של שנות ה-40,…
שליפות

שליפות

אבאאהרון. אימא שושנה.החצי השני שרית. המשפחהעלמה (9), ינאי (6), ארי…
שליפות

שליפות

אבאגדל במוסקבה ולמד אומנות. עלה לארץ בראשית שנות ה-90.אימאגדלה בברדיצ'ב,…
שליפות

שליפות

אבאהוא ההוכחה שעם הרבה אמונה וכח רצון אפשר להתגבר על…
שליפות

שליפות

אבא יהושע. גדול הדור שלי. ממנו ספגתי אהבה לעם, לארץ…