יהדות

איך ממשיכים את השליחות

“כשסופרים יהלומים - לא מתעייפים”, הוא הסביר פעם בחיוך לאחד האורחים שהשתומם בפניו על יכולתו של אדם מבוגר לעמוד על רגליו שעות ארוכות, תוך מתן עצות וברכות לאנשים שביקרו אותו. אנחנו היינו אבני החן שלו.

לפעמים אני מדמיינת איך אני נכנסת אליו לחדר. הרגליים שלי ירעדו. בטח גם הידיים. עיני התכלת שלו יפלחו לי את הנשמה. תוך שניות כבר לא אוכל להסתכל.
‘אז… מתי כבר תחזור רבי?׳, אני אשאל אותו. ׳כי להתגעגע כל כך הרבה זמן זה פשוט לא הוגן’.
תוך דקה כבר אצא משם כי עוד אלפי אנשים עומדים כבר שעות בתור רק כדי לשאול את אותה שאלה ומי אני שאעכב אותם?!
‘רבי, אנחנו עייפים׳ אני אשמע אותם בוכים לו. כי אין מה לומר. הגעגוע הוא באמת דבר מעייף.

בשביל הרבי הינו כולנו כפרחים נותנים ריחם בגן מלבלב, היינו כולנו עצים נותני פרי. בעיניים של הרבי לא היה יהודי אחד בעולם שהוא נחל אכזב ועץ סרק. לכל אחד מאיתנו היתה תקווה. היה עתיד מבטיח. יותר מזה- בעיניים של הרבי, כל אחד מאיתנו יכול היה לשנות את העולם!!!!

אז זה נכון שאנחנו ברי מזל, הרי זכינו בזכות אדירה להיות שם. זכינו לראות את האור שהאיר את 770- ביתו של הרבי בימים הטובים. זכינו לקבל עצות שאף אחד אחר לא יכול היה לתת כמותן. זכינו לעמוד מול מבט חודר כליות וחיוך ממיס לב. זכינו לקבל מכתבים אישיים- הציפיה המתוקה למכתב מהרבי עוד זכורה לי היטב, וכשהוא היה מגיע, היה זה יום חג. מכתב ברכה ליום ההולדת, לבת המצווה, מכתב עצה ותשובה לחיבוטי נפש. קראנו בו ישר והפוך. חיפשנו רמזים בין האותיות וסימני דיו ונשאנו אותו על לוח ליבנו עוד ימים ארוכים. מי שזכה והרבי הוסיף עבורו מילים אישיות בכתב ידו- לא היה מאושר ממנו משך השנה כולה.
הילדים שלנו לעומת זאת חיים את הסיפורים. נושמים את הנתינה שהשאיר אחריו. חיים אותה יום יום. אבל… אתם מבינים את ההבדל? הם אולי מתגעגעים, אבל אצלינו הגעגוע הוא בעצמות. אנחנו הרי יודעים בדיוק מה חסר לנו…
***
אנחנו ממשיכים . זה ברור. כי מול העיניים נמצאים כל העת דברי הרבי. הדברים מהדהדים באוזניים. אנו הולכים לישון עם המילים האלו בלילה וקמים איתן בבוקר. “אין כזה דבר יהודי בודד,” הוא ביקש מאיתנו והמבט הטהור שלו רדף אחרינו. “אף יהודי לא ישאר מאחור,” הוא התחנן ועיניו הכחולות ניקבו אותנו באהבה. “לאהוב כל אחד” הוא ביקש, “לעזור, כמה שרק ניתן”.
92 שנות חייו של רבי מנחם מענדל שניאורסון מלאות היו בהתמסרות אין סופית לכל אדם באשר הוא אדם. 33,580 ימים גדושים באהבת אדם שכמותה אי אפשר עוד למצוא.
“כשסופרים יהלומים – לא מתעייפים”, הוא הסביר פעם בחיוך לאחד האורחים שהשתומם בפניו על יכולתו של אדם מבוגר לעמוד על רגליו שעות ארוכות, תוך מתן עצות וברכות לאנשים שביקרו אותו. אנחנו היינו אבני החן שלו.
27 שנים של געגוע לאיש קדוש שכל חייו היו למען אחרים. ששלח שליחים לכל שביל שהוא, מסומן ושאינו מסומן. למען לא תהסס פסיעה אחת של יהודי בדרך, כדי שלא תיכשל חלילה רגלו. אנו מסבירים זאת פעם אחר פעם לאלו השואלים אותנו- ‘מהיכן הכח?!’
אנחנו מספרים להם, לחברים, על הרבי מליובאויטש שזכינו להכיר מקרוב כל כך. אני רואה את המבט המהוסס נח על פני. את העיניים הבוחנות אותי, כשהן רואות את הדמעות המאיימות לפרוץ. בכל פעם מחדש כשאני יושבת לראות וידאו של הרבי מהימים הטובים, זה קורה.
עיניי דומעות ותחושת געגוע משתלטת עלי ואופפת את כולי. פעם זה עם הילדים ופעם זה בהתוועדות עם בנות. פניו הקדושות של הרבי קורנות אלינו מן המסך, מחייכות אל כל אחת ואחת מהבנות היושבות איתי. הוא מדבר על השליחות והכוח המיוחד שיש לנשי ובנות ישראל ומביט היישר בעיניים שלהן.
“זה מדהים,” מתרגשת רעות, “נראה שהוא מסתכל רק עליי ברגע זה,” היא אומרת. “כמה עוצמה יש בדברים,” מוסיפה אילנה, “זה בדיוק מה שהייתי צריכה לשמוע עכשיו. אני מרגישה שהוא לא רק מסתכל אלא גם מדבר, ממש אלי!” היא מביטה במסך מהורהרת.
כן, כולם הרגישו כך תמיד. הרבי הסתכל רק עליי. דיבר רק אלי. וביקש רק ממני. חשנו זאת כולנו, אתה. אני. את… אנשים שגדלו כמונו עם הרבי וגם אנשים שלא זכו להכיר ועושים זאת כעת בעזרת סיפורים ומראות של פעם.
ההתנהלות אצל הרבי היתה כללית. אבל כל כך פרטית, כל כך אישית…
***
בשביל הרבי הינו כולנו כפרחים נותנים ריחם בגן מלבלב, היינו כולנו עצים נותני פרי. בעיניים של הרבי לא היה יהודי אחד בעולם שהוא נחל אכזב ועץ סרק. לכל אחד מאיתנו היתה תקווה. היה עתיד מבטיח. יותר מזה- בעיניים של הרבי, כל אחד מאיתנו יכול היה לשנות את העולם!!!!
***
‘להתגעגע זה מותר,’ אני אשמע אותו אומר גם לנאספים שבדלת, ‘אבל עייפים?? איך זה יכול להיות שאתם עייפים?!׳ ‘תחייכו’! הוא יגיד להם, הקול שלו יגבר, ‘אתם הרי סופרים יהלומים,׳ הוא יסביר.
‘יש לכם הכח לגעת בכל כך הרבה נשמות. לחייך לאנשים. להאיר להם פנים. לומר להם מילה טובה. לשנות את עולמם… יהלומים יש לכם בידיים. יהלומים!!!’
***
ואז אני אחזור אל היהלומים שלנו. וזה לא שפחות אתגעגע. ממש לא. אבל עם כל יהלום שיפסע דרך השער של בית חב”ד שלנו- אני אחייך עוד יותר.

עוד במדור זה

6 תשובות טובות לשאלה "אם היית יכול לבטל איסור תורה אחד, מה הוא היה?"

6 תשובות טובות לשאלה "אם היית יכול לבטל איסור תורה אחד, מה הוא היה?"

לעוד תוכן ועניינים – mooktze.co.il

אין יהודי שלא שאל את עצמו את השאלה הזו, ואם יש אז הוא או צדיק נסתר או משקר לעצמו. מוקצה לא נשארים חייבים ונותנים את האמת הכואבת בפנים, כי עם כל הכבוד תרי"ג מרגיש קצת יותר מדי

יעל האיתן חשוב להבהיר…
הכשרת דירת רווקים לפסח

הכשרת דירת רווקים לפסח

לעוד תוכן ועניינים – mooktze.co.il

בעבר אלפי רווקים נהגו לחגוג בקרב המשפחה את ליל הסדר או איך שהם קוראים לזה: "ליל הנוו, הגיע הזמן כבר… אתה צריך להיות פחות בררן, מה רע בחדווה הבת של מירה?". חלקם אמרו לא עוד ואת ליל הסדר הם חוגגים בדירת השותפים בנחלאות. גם אלו שכן בחרו במנטורינג במציאת זוגיות בכפייה אגב אכילת חסה בחרוסת, עדיין צריכים להשאיר אחריהם דירה כשרה לפסח.

הרשת מוצפת במדריכים מפורטים…
מה שלא הולך בכוח לא צריך בכוח: 10 ביטויים צה״ליים שצריך להוציא מהלקסיקון

מה שלא הולך בכוח לא צריך בכוח: 10 ביטויים צה״ליים שצריך להוציא מהלקסיקון

לעוד תוכן ועניינים – mooktze.co.il

ביינישים וצבא זה שילוב נהדר, ממש כמו שמן 2640 ומים. על כל פקודה של המפקד יש להם איפכא מסתברא, וביטויים שנשמעים טוב מפי סרן עם כריזמה, נשמעים לא משהו כשהם מתחילים לפלפל בהם. הנה כמה פלפולים שאפילו אגודל לא היינו צריכים בשביל להגות אותם

צבא ההגנה שלנו מלא…
מוקצה תוכן עניינים

מוקצה תוכן עניינים

לעוד תוכן ועניינים – mooktze.co.il

החמרה או הנפצה? האם אתם מסוגלים לדעת…
שטות SMS -<br>השו"ת שהתקשורת לא רוצה שתקראו

שטות SMS -
השו"ת שהתקשורת לא רוצה שתקראו

מוקד הבעיה
הרב, מה הטעם שהמוקד העירוני של כל עיר נקרא כך?
– יש הטועים לומר שמוקד זה נקרא כך ע"ש שמתמקד בשורש הבעיה. ועליהם נאמר: "שומר פתאים ה'. נטול השכלה בכלל" (מסכת חגיגה כידוע ליודעי ח"ן)
ואני אומר שמוקד זה נקרא כך לפי שראוי הוא שיעלו אותו על המוקד 🔥
שהרי בכל יום ויום אנשים שוטחים טענותיהם במוקד עירוני זה. ויהי כאמרם אליו יום יום, ולא שמע אליהם..
ואילו לא היו עונים כלל החרשתי, אלא דמרגלא בפומייהו "העניין בטיפול", ועל כך נאמר "לימדו לשונם דַבֵר שקר"…
ולבי אומר לי שעליהם צווח התנא באבות באומרו: "לא המדרש, עיקר אלא המעשה!"
אין בור ירא חטא
לאחרונה יש יותר פקקים בתוך העיר.
זה בעקבות חטאינו ?
– שום חטאים, זה בגלל תופעת הבורות בכבישים..
לצעריֳ זה רק הולך וגדל. הן בכמות והן באיכות.
מעבר לסכנת תאונות, הבורות גם גורמים למריבה בין בני זוג. הגברים מאחרים הביתה כי נפל פחד הפנצ'ר עליהם.
אמר לי תלמיד שהוא מסתכל על הבורות בכבישים, ומשנן את משפט שלמה: "אם לא נאט, לא נביט, לא נשים לב לפרטים, לא נגיע…" (ארץ חדשה, עיין שם)
הסמטאות כולן שלו
הרב, הבעיה מתגברת בחורף, שאז כל בור ברה"ר הופך לבור סוד שאינו מאבד טיפה!
– תפנו לרשות המקומית. אמנם חז"ל אמרו "אל תתוודע לרשות" אבל זה דוקא בשלטון של גויים.
אבל הרב, הם זזים ממש לאט…
– סבלנות. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. בינתיים מי שמתגבר כארי וכן נוסע זוכה שיקויים בו "כל הרחובות כבר ריקים, הסמטאות כולן שלו"
השיבה שופטינו
מדוע אין זה טוב ששופט ממנה שופט?
– מכיוון שזהו פתח גדול לעיוות הדין כשהשופטים נוגעים בדבר. שנאמר: והחכמה מאין תמצא ואיזהו מקום בינה. אל תקרי "מקום בינה" אלא מקומבינה.
מורם מעם
ראיתי בספר 'מורם מעם' שכתב הדיין אהרון ברק , שרצה להוכיח ממה שנאמר: "השופט כל הארץ – לא יעשה משפט?!" שרצה לומר שפס' זה עליו בעצמו נאמר.
האם הרב מסכים?
– ניחא אם אהרון ברק היה אוחז כאהרון הכהן שעליו נאמר "אוהב שלום ורודף שלום". אין הוא רודף שלום כי אם רודף שלמונים..
ואיכא דאמרי שיש לו דין רודף, שהיה רודף אחר הכבוד כברק, וכל אשר תקבע הכנסת – הרי הוא מבטל אותו ביטול גמור כחרס הנשבר !
יש לאהרון ברק גם זכויות?
ודאי. הוא מצחיק ומשמח ליבותיהם של ישראל יותר מבדחני לוד. וכל כך למה ? לפי שאחר שהיה לוקח סמכויות ומבטל חוקים היה מיתמם ואומר: "איזו פריוילגיה יש לי ??"
בית דין גבוה לצדק?
הרב, למה נקרא שמו בית דין גבוה לצדק?
– על שם שהשופטים עפים על עצמם, ומגביהים עצמם מעל כולם.
ומה עם הצדק ?
שאלה גדולה שאלת בני !
עד היום אני מחפש אותו. תגיד לי אם תמצא…
אבא חטוב
האם מותר לבצוע על לחם קל בשבת, במקום על חלה מדושנת עונג?
הרי הקב"ה לא לדיאטה יצרה, אלא לשבת יצרה? אם הוא היה רוצה שנעשה דיאטה, הוא לא היה בורא לנו עולם כזה. רואה אדם שה' לא חיסר בעולמו כלום, ואז זועק כמו שטיסל: "אוהו, איזה שפעים!!"
– נכון. גם פירות נבראו "להנות בהם בני אדם" ולא לאכול רק פרי אחד ביום. וכבר אמרו חכמינו שעתיד הקב"ה לעשות סעודה לצדיקים לעתיד לבוא, שעליה נאמר "קח מזה, וגם מזה אל תנח את ידך"
ומה נראה לך, שקודש בריך הוא יתן לצדיקים לאכול רק פחמימה לפטינית ולשתות רק מים לחץ? ככה אתה מכיר את בוראך?
וכבר זעק עליהם פרשן דתא חשוב שגר בשכנותו של אחד ממובילי המחאה: "אין זה אבא חטוב, כי אם אבא עצוב ! "
עבודת המידות
האם ראוי לו לאדם להוציא מכיסו עבור הדיאטה הזו של אבא חטוב? האם אין זה מועיל לפחות לשבירת התאווה?
– "עבודת המידות" חשובה מאוד, וכל דבר במידה הוא מבורך. הבעיה עם האבות היא שהם לעיתים נסחפים בדיאטה. והזהיר על כך הפייטן בשירו "מתי אלמד לבחור נכון" שצריך אדם לבחור את מלחמותיו, ולא לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
חיים של אהבת ישראל
הרב, מה ניתן לעשות כדי להתחזק באהבת ישראל ?
-לשנן את תפילת ר' אלימלך מליז'נסק:
שֶׁנִּרְאֶה כָּל אֶחָד מַעֲלַת חֲבֵרֵינוּ וְלא חֶסְרונָם,
ואת שירו של ר' בועז, גדול פייטני תימן: "הלוואי שלא נכאב, ואיש אחיו יאהב"
ועוד עצה – ללמוד מספריו הקדושים של הרה"ג ראש ישיבות
בניו של ר' עקיבא, הרב חיים דרוקמן זצ"ל, שכששאלוהו על גזרת הרצי"ה שגזר עליו ללכת לפוליטיק"א היה אומר: "כד הווינא טליא שמעתי שהיו אומרים חברי הכנסת: "עם כל הכבוד למה דאמר חברנו" , ומשעה שאמרו כך – החלו סותרים את דבריו ומגדפין אותו, עד שהיה נדחף אל ביתו אבל וחפוי ראש!
ואם לא היה מתרשם מדבריהם, היו קופצין על שולחנות עד שיקבלו רייטינג (צומי בלעז)
ורבנו היה מזהיר ומבקש שֶׁנְּדַבֵּר כָּל אֶחָד אֶת חֲבֵרו בַּדֶּרֶךְ הַיָּשָׁר וְהָרָצוּי לְפָנֶיךָ,
ועל רבנו (בכניסתו אל הכנסת) כבר נאמר "אשרי מי שבא לכאן ותלמודו בידו"
יחדיו ירננו
מדוע אין קהילה שחרטה על דגלה את נושא האחדות ?
דוקא יש. ביקרתי בקהילה מופלאה בפתח תקוה שנקראת 'קהילת יחדיו'.
רב הקהילה קרוי בפי העם הרב אייל ורד. ולמה נקרא שמו כך ?
לפי שעוקר הרים בפיו. וכח לו כאייל, וריח דבריו כורד.
ועוד, שאייל הוא חיה אצילת נפש, ורב זה מוסר את נפשו, ואפילו לשיעורו הקבוע קרא בשם "נפש הפרשה"
ושמעתי מאחורי הפרגוד שהסכים על ידו קוב"ה בעצמו. הא חזינן שתורתו מתקיימת ברחבי המרשתת, והולכת ורבה כגאולתן של ישראל, ובמקום שיתקיים הפסוק "ויבוא עמלק דרך האתרים" אומרים ישראל ליצר הרע: "עמלק תסתלק", וקול התורה הולך ונשמע בכל אתר ואתר. ואומרים יודעי ח"ן שמרגלא בפומיה "יש ענין שנתהפך הכל לטובה" ואז לא רק שהנחל נובע מקור חכמה, אלא אפילו הערוץ מאיר.

לעוד תוכן ועניינים – mooktze.co.il

חידון היישובים הגדול,האם אתם מכירים את כולם?

חידון היישובים הגדול,האם אתם מכירים את כולם?

בדקו כמה סעיפים תואמים אתכם:

משחק כדורסל
• רואה כדורגל עם החבר'ה
• מפצח גרעינים
• מפצח תוספותים
• לומד דף יומי
• עולה חזן מפעם לפעם
• אוהב מכוניות ספורט
• משלם עליה בדייטים
• לא מבדיל בין שמפו לבין קונדישנר
• לא מבדיל בין סבון פנים לבין קרם פנים
• מבדיל בין קודש לחול
• הייתי שליח בשבת ארגון
• שר זמירות שבת
• עושה זימון
• עשיתי צבא
• עושה מצוות עשה שהזמן גרמן
• זורק את הזבל
• יודע לבנות פרגולות
• כתב יד של רופא
• קול נמוך
• מתמצא בשטח
• אסרטיבי
• תמיד חם לי
• לא מפחד מג'וקים
• אוהב כחול
• כששואלים אותי לשלומי אני תמיד "סבבה"
• מסתובב עם אקדח
• חולה על בשר ממנגל
• לא זוכר ממתי החולצה הזאת עליי
• זוכר את אשר עשה עמלק
• מעל מטר שמונים
• עושה פיפי בעמידה
• לא מוריד את הקרש של האסלה
• מגיע באיחור לאסוף את הילדה מהגן
• לא מפחד ללכת בחניון בלילה
• יודע לחנות ברוורס

תוצאות:

0-15
אולי כדאי לשקול העצמה גברית
16-28
שכוייח, חילך לאורייתא
29-36
וואהה, כדאי שתעשה אודישנים
לנינג'ה ישראל

לעוד תוכן ועניינים – mooktze.co.il

צדיק! האם אתה מוכן לקץ הדמוקרטיה? בוא לבדוק

צדיק! האם אתה מוכן לקץ הדמוקרטיה? בוא לבדוק

בדקו כמה סעיפים תואמים אתכם:משחק כדורסל• רואה כדורגל עם החבר'ה•…
האם אתם באמת גרים ביישוב? אנחנו לא כל כך בטוחים

האם אתם באמת גרים ביישוב? אנחנו לא כל כך בטוחים

הכללים פשוטים: אתם מקבלים נקודה על כל הגדרה שתקפה ליישוב שלכם.מי…
הכתבה עם התעויוט

הכתבה עם התעויוט

יעל האיתן יום העברית מתרחש בכל שנה בכ״א בטבת, יום…
למה דתיים יותר נמוכים מחילונים

למה דתיים יותר נמוכים מחילונים

זמן קריאת שמעהתשובה הפשוטה ביותר היא שבגלל זמני התפילה דתיים…
8 סיבות לשמוח מזה שחנוכה עוד רגע נגמר

8 סיבות לשמוח מזה שחנוכה עוד רגע נגמר

1| אין יותר ריח של שמן זית של החנוכייהאו טיפות…
שבעה דברים שבתי כנסת אשכנזיים יכולים ללמוד מבתי כנסת ספרדיים

שבעה דברים שבתי כנסת אשכנזיים יכולים ללמוד מבתי כנסת ספרדיים

ובכן רבותיי וגבירותיי, אתם צודקים בהחלט. המשימה העיתונאית שלקחנו על…
למה דתיים מפחדים מכלבים?!

למה דתיים מפחדים מכלבים?!

אחד הפסוקים הראשונים שלמדתי בעל פה בתור ילד דתי הוא…
חילונים, כך תכינו עצמכם לעליית הממשלה החדשה:

חילונים, כך תכינו עצמכם לעליית הממשלה החדשה:

אז אנחנו פה כדי להרגיע. אנחנו לא אומרים שזה לא…
תגידו לנו מאיזה מחזור אתם מתפללים, ואנחנו נגיד לכם מי אתם

תגידו לנו מאיזה מחזור אתם מתפללים, ואנחנו נגיד לכם מי אתם

עבודת השםהכי נפוץ על המדף, עם כל מה שצריך להיות…