שמואל יעקובסון

ההבטחות ושברן – בעקבות המיזוג בין גנץ לסער

בימים האחרונים נתבשרנו על איחוד כוחות במחנה השמאל כשמפלגת ׳תקווה חדשה׳ בראשות גדעון סער התאחדה עם מפלגת ׳כחול לבן׳ בראשות בני גנץ.
כזכור, עד היום הציג עצמו גדעון סער כמי שמקדם מדיניות ימנית-שמרנית, המתנגדת לאקטיביזם המשפטי ואף תומכת בהתיישבות. בשל כך זכה לתמיכה לא מבוטלת בציבור הכללי ואף לתמיכה מסוימת בחוגי הימין השמרני ובכללם בהתיישבות, כולל תמיכה של דמויות מובילות בהתיישבות.
מלכתחילה הופיעו רמזים מקדמים רבים לטענות שהיותו חלק מהימין השמרני אינן מבוססות. עצם הודעת סער כי לא יכהן בממשלה תחת בנימין נתניהו אמורה הייתה להבהיר לכל מי שעיניו בראשו כי האפשרות היחידה היא חבירה לשמאל הקיצוני ולערבים. בהמשך צולם סער במסעדה יוקרתית ביחד עם נשיאת בית המשפט העליון והודיע כי לא ייתן ידו לכל רפורמה במערכת המשפטית (בלשונו: פגיעה במערכת), וגם הוברר הלכה למעשה כי כל המינויים שנעשו תחת כהונתו היו כאלה שמוסכמים על המערכת, ובייחוד – על נשיאת בית המשפט העליון, כלומר, מסיבות השמורות עימו משרת סער בהתנהגותו את המערכת.
ברם כעת, הוסרו כל המסכות ומי שממשיך לתמוך בגדעון סער או לייחס לו ולו בדל של שותפות אידיאולוגית עם הימין השמרני ועם ההתיישבות – אם לא נאמר שהוא שוטה, הרי בוודאי המדובר במי שעוצם את עיניו לנוכח ההתפתחויות.
בני גנץ, שאליו חבר סער, מוביל מדיניות שמאל קיצוני בעלת השלכות חמורות ביותר. בין היתר הכריז מלחמת חורמה על ההתיישבות, תוך פינוי אכזרי של כל מאחז, גבעה, ואפילו פרגולה או מצבת זיכרון הנבנים ביו”ש. כל זאת תוך העלמת עין מכוונת (כדירקטיבה רשמית) מכל בנייה ערבית, ואף יצירת משוואה כוזבת של אישור בנייה ערבית מול אישורים לבנייה יהודית. המשוואה כוזבת מסיבות כה רבות, אך נציין רק כמה מהן: המדינה מתערבת כיום בבנייה באזורי C הנתונים לשליטה ישראלית בלבד, היות שלפי החוק ליישום הסכמי הביניים – מה שמתרחש באזורים A ו- B אינו באחריות מדינת ישראל. מסיבה זו למשל אין אפשרות להתערב בהרס עתיקות; בפגיעה בערכי טבע מוגנים; בפגיעה באיכות הסביבה, בריקון מקורות מים, ועוד – כולם נעשים בשטחים שהועברו לאוטונומיה הערבית. בשטחי האוטונמיה ממילא מתקיימת אפוא בנייה ערבית פרועה ללא כל הגבלה. כך שיצירת המשוואה המזויפת בתוך ׳שארית הפליטה׳ – שטחי C – היא עיוות של ממש.
בנוסף, הערבים בונים תוך התפשטות במרחב, בעוד בהתיישבות כל הבנייה שאושרה היא רק פנימה, בשטחי היישובים, תוך מעבר בלתי מובן נדרש לבנייה רוויה, כשחלק מהפיתוי של מגורים בהתיישבות צריך להיות האפשרות לדור בחווילה פרטית. אפשרות זו המוקנית הלכה למעשה לכל בני המגזר הערבי ויתר מגזרי המיעוטים בארץ – במצב ההתיישבות כיום, כאשר כלל ההתיישבות היהודית אינה מכסה אפילו אחוז בודד משטח יו”ש – אין כל סיבה להגבלות מסוג זה. עוד מנהל בני גנץ מדיניות של התעמרות מכוונת במתיישבים החלוצים, כולל עשרות צווי הגבלת תנועה, מעצרים מנהליים, אכיפת חוק דווקנית על עבירות של מה בכך ועוד.
כך שחבירה לגנץ משמעותה: ניתוק הצהרתי ומלא של כל זיקה לימין השמרני ולהתיישבות. מניעת כל רפורמה רצינית במערכת המשפטית, הן בהגדרת סמכויותיה והן בהרכב הפרסונלי של השופטים והפרקליטים – לא תאפשר בכל קונסטלציה שהיא קידום של אידיאולוגיה ימנית, בכל משרד ממשלתי שהוא, שלא לדבר על כך שתביא בוודאות המשך ההתנכלות למתיישבים ולהתיישבות.
לקראת הבחירות הבאות חשוב מאוד שכל אחד יעשה את השיקולים המתאימים. אותם אלה שנבחרו על בסיס קולות ימין והפכו עורם תוך סיוע לגורמי השמאל הקיצוני ביותר ואף לנציגי הערבים – מן הדין שיתנו הדין באופן ציבורי כמובן על מעשיהם, ולא ייבחרו בשנית. אסור ללכת שבי אחרי הצהרות. רק המעשים מדברים.

בתמונה: צילום: ערוץ הכנסת

עוד במדור זה

מעפר קומי

מעפר קומי

בד בבד עם הכאב על הרצחה של בת היישוב צאלה…
להיות‭ ‬כלי‭ ‬לקבלת‭ ‬התורה

להיות‭ ‬כלי‭ ‬לקבלת‭ ‬התורה

הרב ליאו די, שסיפורו האישי נגע בכל לב בישראל ובעולם…
גאולה‭ ‬בצבעים‭ ‬חיים

גאולה‭ ‬בצבעים‭ ‬חיים

שלומית אהרונסון, ילידת ירושלים, גרה במשך שנים רבות בנצרים שבחבל…
עם הרב גורן בירושלים

עם הרב גורן בירושלים

עדותו של צנחן על שחרור ירושלים והר הבית לקראת יום…
ירושלים‭ ‬של‭ ‬זהב - המתנה‭ ‬שנתן‭ ‬רבי‭ ‬עקיבא‭ ‬לרחל

ירושלים‭ ‬של‭ ‬זהב - המתנה‭ ‬שנתן‭ ‬רבי‭ ‬עקיבא‭ ‬לרחל

מורן לחמי, ירושלמית במקור ותושבת מושב נעמה בבקעת הירדן, ״מאמינה…
מחקר‭ ‬אופייני‭ ‬על‭ ‬הפנים

מחקר‭ ‬אופייני‭ ‬על‭ ‬הפנים

מה מביא אופה מקצועי,בעל מאפיית בוטיק, להתחיל לשחזר לחם בעזרת…
צל״ש- צבא לשם שמים

צל״ש- צבא לשם שמים

 מאחורי אחת התופעות המורכבות ביותר בצה״ל: השחיקה הרוחנית של עשרות אלפי חיילים,…
משואת האחדות

משואת האחדות

מאז שאיבד את ילדיו נועם וישי הי״ד שיצאו להילחם בבוקר…
קריאת כיוון - כיכר‭ ‬חדשה‭ ‬ע"ש‭ ‬הרב‭ ‬אלישע‭ ‬וישליצקי‭ ‬זצ"ל

קריאת כיוון - כיכר‭ ‬חדשה‭ ‬ע"ש‭ ‬הרב‭ ‬אלישע‭ ‬וישליצקי‭ ‬זצ"ל

נא להכיר: כיכר ׳הרב אלישע וישליצקי׳ – קדמת ציון, ירושלים.…
מדינת ישראל הולכת וגדל היש מקום להלל שלם

מדינת ישראל הולכת וגדל היש מקום להלל שלם

ביום העצמאות השבעים ושבעה, למרות המלחמה והקשיים, מדינת ישראל במאזן…
אנו‭ ‬מכריזים‭ ‬בזאת

אנו‭ ‬מכריזים‭ ‬בזאת

לכבוד יום העצמאות ה77 של המדינה, שאלנו מבחר אנשים מה…
לשנה‭ ‬הבאה‭ ‬בעזה

לשנה‭ ‬הבאה‭ ‬בעזה

ש עה‭ ‬קלה‭ ‬לפני‭ ‬שקיעת‭ ‬החמה‭, ‬החלו‭ ‬לזרום‭ ‬ליער‭ ‬ורמולן‭…
על הניסים ליום העצמאות

על הניסים ליום העצמאות

הרצון להודות על נס הקמת המדינה הוביל לכתיבת נוסחים רבים…
״...לעמוד על הר הזיתים, מבשר ואומר״ 

״...לעמוד על הר הזיתים, מבשר ואומר״ 

צפורה‭ ‬פילץ אני‭ ‬זוכה‭ ‬לגור‭ ‬בלב‭ ‬הר‭ ‬הזיתים‭ ‬מעל‭ ‬20‭…
האיש שחי את התורה

האיש שחי את התורה

הרב‭ ‬חנן‭ ‬חי‭ ‬את‭ ‬התורה‭ ‬ואת‭ ‬הגאולה‭, ‬חייו‭, ‬התורה‭ ‬והארץ‭…
ואין גיבוריה כישראל

ואין גיבוריה כישראל

בשמחת‭ ‬תורה‭ ‬תמלא‭ ‬שנה‭ ‬למלחמה‭. ‬משפחות‭ ‬שנפגעו‭ ‬במלחמה‭ ‬דורשות‭ ‬שההקפות‭…