נעם פתחי

השלישיה הפוקחת

נעם פתחי מחזיק ספר תורה

לממשלה גלי בהרב מיארה מתנגדת להצעה של אחד מהשופטים (עודד שחם) לקיים הליך גישור פלילי. "היועמ"שית הכריעה: לא להליך גישור", נכתב באחד מהעיתונים שמסקרים את המשפט באובייקטיביות כמו כל דבר שמעורב בו נתניהו.
נתחיל ונאמר שבמחנה הימין הנטייה היא לא ללכת לגישור או עסקת טיעון, אלא להמשיך ולגלות את העבירות והכשלים שבהליך המשפטי שהשפיע ישירות על הבחירות וגרם להעברת מנדטים מצד לצד אי אז בתחילת המסע. בין אם אתם בעד הליך גישור, או נגדו, שלוש שנים לשלושת התיקים זו הזדמנות מצוינת לעצור רגע ולגלות זוויות שנעלמות לפעמים מן העין.
שלוש שנים של משפט ובינתיים מה אנחנו למדים? ריכזתי לכבוד האירוע שלוש נקודות תקשורתיות וממש לא משפטיות כדי להבין את האווירה, האקלים ולמה הרפורמה המשפטית הנחוצה כוללת גם תיקון חזק לתקשורת:
01
רק אחרי 3 שנים אנחנו מגלים שעסקת הטיעון כבר היתה מונחת על השולחן מתחילת המשפט, כך דיווח רק לאחרונה כמובן, הפרשן גיא פלג – כלומר בפרקליטות המדינה המוטיבציה היתה להגיע לאיזשהו הליך, שאינו כולל בירור הצדק והעבירות, רק כדי לסיים בעסקת קלון שכבר פורסמה לפני כשנה. אצל כתבי המשפט ההודעה הזו של הפרקליטות לא מובילה למסקנה שיש פה במקרה הטוב אובר מוטיבציה להזזת ראש ממשלה פופולרי מתפקידו ובמקרה הרע עוול נוראי. עסקת הטיעון המפורסמת כוללת השמטה של סעיף השוחד, שאחרי שלוש שנים על סמך משפטנים בכירים כבר מפוררת לגמרי. הקלות הזו שבה אישום בשוחד נגד ראש ממשלה זוכה להסכמת ויתור בעסקה הוא בלתי מתקבל על הדעת. ללא האישום ב'שוחד, מרמה והפרת אמונים' וכתב אישום הכולל רק את שני הסעיפים האחרונים, ספק אם הימין היה מאבד את מספר המנדטים שהוביל לממשלת השינוי. כל הזועקים לד-מו-קר-טיה ברחובות מתעלמים מהקלות הבלתי נסבלת להמציא אישום בשוחד ערב בחירות כדי לפגוע בצד המשתתף בחגיגה הדמוקרטית.
02
רק אחרי 3 שנים אנחנו מגלים, ותקנו אותי אם אני טועה, ששום עד ושום ראייה לא הפכו לכותרת ש'נועלת' על ראש הממשלה עד היום אישום כלשהו. שלוש שנים ואף אחד בציבור לא זוכר מהדורת חדשות הנפתחת בכותרת דרמטית שמסבכת באמת את נתניהו בעבירות הפליליות בהן הוא הואשם. כולנו זוכרים איך בתקופה שלפני פתיחת המשפט כיכבו הדלפות פליליות ערב ערב, הוקראו בקול דרמטי ועוצבו בטקסטים שחורים ואדומים כדי לספר כמה החשדות מאומתים. איפה כל זה? מישהו זוכר שם של עד או עדות שמסבכת את ראש הממשלה באישום השוחד?
כתבי המשפט המוטים באופן בוטה, היו צריכים היום, שלוש שנים אחרי, להיות כוכבי בידור וספקי כותרות שבוע אחרי שבוע בעקבות התנהלותם במשפט. למה זה לא קרה? למה חלקם כבר מזמן לא באירוע? כי מדובר בתיקים תפורים היטב גם תקשורתית, אשר נועדו להסתיים בפרישת הנאשם עוד בתחילתם.
03
רק אחרי 3 שנים אנחנו מגלים באיזה קמפיין תודעה אלים השתמשו כאן כדי לסגור על ראש הממשלה. רוצים דוגמה? מישהו זוכר את "איך ראש ממשלה שצריך להגיע שלוש פעמים בשבוע לבית המשפט יכול לנהל את המדינה?", זה היה אחד מהטיעונים הנפוצים כדי להשפיע על הציבור להתנגד למשפט צדק ולעיקרון "אדם הינו חף מפשע עד שהוכחה אשמתו" – מה שהוביל להשפעה ישירה על מערכת הבחירות. קצת יותר משלוש שנים אחרי, וכולנו יודעים איך נתניהו לא רק שיכול היה להיבחר שוב, אלא גם לנהל את המדינה ללא הצורך להגיע לבית המשפט "שלוש פעמים בשבוע". ניפגש כאן בעוד שלוש שנם למסקנות נוספות.

למידע, להצטרפות ולעדכונים:
דוא״ל: miflegetnoam@gmail.com | אתר: https://noamparty.org.il/

עוד במדור זה

ראש השנה תשפ״ז - כיצד מנצחים בדין?

ראש השנה תשפ״ז - כיצד מנצחים בדין?

עם‭ ‬יד‭ ‬על‭ ‬הלב‭… ‬אלול‭ ‬הזה‭ ‬עף‭ ‬לנו‭… ‬חופשת‭ ‬יולי‭…
ניצבים וילך - האומץ להיות ניצב

ניצבים וילך - האומץ להיות ניצב

פרשתנו‭ ‬פותחת‭ ‬במילה‭ ‬‮'‬נצבים‮'‬‭: ‬‮'‬אַתֶּם‭ ‬נִצָּבִים‭ ‬הַיּוֹם‮'‬‭. ‬הרמב"ן‭ ‬באר‭ ‬את‭…
כי תבוא - האותיות הקטנות שבחוזה

כי תבוא - האותיות הקטנות שבחוזה

סגנון‭ ‬הנאום‭ ‬של‭ ‬משה‭ ‬רבינו‭ ‬בספר‭ ‬דברים‭, ‬מקבל‭ ‬בפרשתנו‭ ‬תפנית‭…
כי תצא - מצוות לאו ליהנות ניתנו

כי תצא - מצוות לאו ליהנות ניתנו

ידועים‭ ‬דברי‭ ‬חז"ל‭ ‬‮'‬רצה‭ ‬הקב"ה‭ ‬לזכות‭ ‬את‭ ‬ישראל‭ ‬לפיכך‭ ‬הרבה‭…
שופטים - לשפוט בצדק

שופטים - לשפוט בצדק

‮'‬שפטים‭ ‬ושטרים‭ ‬תתן–לך‭ ‬בכל–שעריך‭ ‬אשר‭ ‬ה‮'‬‭ ‬א‭-‬להיך‭ ‬נתן‭ ‬לך‭ ‬לשבטיך‭…
ראה - איך שומעים בעיניים?

ראה - איך שומעים בעיניים?

התורה‭ ‬מצווה‭ ‬אותנו‭ ‬‮'‬ראה‭ ‬אנוכי‭ ‬נותן‭ ‬לפניכם‭ ‬היום‭ ‬ברכה‭ ‬וקללה‭,…
עקב - האם אין כאן דרישות מוגזמות?

עקב - האם אין כאן דרישות מוגזמות?

אם‭ ‬היינו‭ ‬צריכים‭ ‬לכתוב‭ ‬‮'‬תקציר‭ ‬מנהלים‮'‬‭ ‬לדרישות‭ ‬שהקב"ה‭ ‬בתורתו‭ ‬דורש‭…
שבת חזון - דברים: לזכור על מנת לתקן

שבת חזון - דברים: לזכור על מנת לתקן

השבוע‭ ‬נתמלא‭ ‬געגוע‭, ‬זכרון‭ ‬וכאב‭ ‬עד‭ ‬כדי‭ ‬מנהגי‭ ‬אבלות‭ ‬על‭…
מטות מסעי: נקמה במדין – למה לא לקרוא לשלום?

מטות מסעי: נקמה במדין – למה לא לקרוא לשלום?

משה‭ ‬רבנו‭ ‬מצטווה‭ ‬לפני‭ ‬מותו‭ ‬לצרור‭ ‬את‭ ‬המדינים‭: ‬‮'‬וידבר‭ ‬ה‮'‬‭…
פינחס: עֹלַת תָּמִיד הָעֲשֻׂיָה בְּהַר סִינַי לְרֵיחַ נִיחֹחַ אִשֶּׁה לה׳

פינחס: עֹלַת תָּמִיד הָעֲשֻׂיָה בְּהַר סִינַי לְרֵיחַ נִיחֹחַ אִשֶּׁה לה׳

הציווי‭ ‬הראשון‭ ‬על‭ ‬הקרבת‭ ‬הקרבנות‭ ‬היה‭ ‬על‭ ‬קרבן‭ ‬התמיד‭, ‬כבר‭…
בלק: כרע שכב כארי וכלביא מי יקימנו

בלק: כרע שכב כארי וכלביא מי יקימנו

הגמ‮'‬‭ [‬ברכות‭ ‬יב‭] ‬אומר‭ ‬שחכמים‭ ‬חשבו‭ ‬להכניס‭ ‬את‭ ‬ברכות‭ ‬בלעם‭…
חקת: מטה ארץ-ישראלי

חקת: מטה ארץ-ישראלי

מצוקת‭ ‬המים‭ ‬של‭ ‬עם‭ ‬ישראל‭ ‬במדבר‭ ‬הביאה‭ ‬לציווי‭ ‬של‭ ‬הקב"ה‭…
קרח: קורח ועדתו - משבר מקור הסמכות

קרח: קורח ועדתו - משבר מקור הסמכות

ההליכה‭ ‬במדבר‭ ‬מלאה‭ ‬תלונות‭ ‬ומשברים‭ ‬מצד‭ ‬עם‭ ‬ישראל‭. ‬משבר‭ ‬חטא‭…
שלח: האם המרגלים לא דיברו אמת?

שלח: האם המרגלים לא דיברו אמת?

בעיצומן‭ ‬של‭ ‬ההכנות‭ ‬לקראת‭ ‬הכניסה‭ ‬לארץ‭. ‬לכאורה‭ ‬נראה‭ ‬נכון‭ ‬וצודק‭…
בהעלותך: מנורה - עולים מדרגה

בהעלותך: מנורה - עולים מדרגה

פרשתנו‭ ‬פותחת‭ ‬בציווי‭ ‬הדלקת‭ ‬המנורה‭. ‬הכהן‭ ‬מדליק‭ ‬את‭ ‬הנרות‭ ‬בין‭…
נשא - שבועות: היום לפני 3338 שנים

נשא - שבועות: היום לפני 3338 שנים

לכל‭ ‬חג‭ ‬האווירה‭ ‬המקדימה‭ ‬לו‭, ‬קישוטי‭ ‬סוכה‭, ‬תחפושות‭, ‬חנוכיות‭, ‬ולחג‭…