כץ ולעניין

זוגיות אוטונומית

מכונית אוטומטית

לאחרונה שוחחתי עם חבר העובד באחת מחברות ההייטק המובילות בארץ ובעולם בתחום הרכב האוטונומי. הוא סיפר לי שאחד ה"רווחים" הגדולים של השינוי ומעבר לרכבים האוטונומיים יהיה בכך שאזרחים מן השורה לא יצטרכו להחזיק רכב ברשותם.
כשיהיו רכבים אוטונומיים זמינים, האדם לפני יציאתו מהבית יזמין באפליקציה רכב אוטונומי מחברה המשכירה רכבים כאלו, הרכב יגיע עצמאית (כמובן) על פי ניווט ווייז לביתו של המזמין, המזמין ייכנס לרכב יקיש על המסך הנמצא ברכב את הכתובת המיועדת שברצונו לנסוע אליה, ישלם באשראי וייסע למקומו. כך גם יעשה ברצונו לחזור הביתה. הרכב האוטונומי בסיימו את המשימה/ות הנ"ל ייצא לקריאה הבאה או יחזור עצמאית ל"מצבור" של הרכבים האוטונומיים עד לקריאה הבאה.
על פי הגדרת ויקיפדיה: "מכונית אוטונומית היא מכונית המנווטת ומתגברת על מכשולים ללא התערבות פעילה של נהג אנושי ובלא צורך בתכנון מיוחד של הכביש וסביבתו".
ובהשאלה לחיי זוגיות – "זוגיות אוטונומית היא זוגיות אשר אינה מצריכה התערבות פעילה של בני הזוג וכן אינה מצריכה תכנון מיוחד של החיים הזוגיים ומשפחתם".
כמה אומללים היו חיינו הזוגיים אם היינו חיים אותם כאוטונומיים – "ללא מגע יד אדם". אלה היו חיים ללא תקשורת, ללא הסתכלות בלבן שבעין, ללא שמיעת דפיקות הלב, ללא הרגשת פרפורי הבטן, ללא לחלוחית בזווית העין… חיים דלים, משעממים, רוטיניים, ללא ניצוצות וללא שמחה.
התורה אומרת לנו: "ויקרא האדם שמות לכל הבהמה ולעוף השמים ולכל חית השדה ולאדם לא מצא עזר כנגדו" ( בראשית פרק ב'). מה המשמעות של הפסוק "ולאדם לא מצא עזר כנגדו"?
אדם הראשון רואה את כל הבהמות / החיות / העופות שחיים בזוגיות ורק הוא לא מצליח למצוא את אותה אחת שתהיה עזר כנגדו. אדם הראשון רוצה קשר, הוא רוצה אינטראקציה, הוא רוצה שיח ושיתוף, הוא רוצה אהבה! הוא רוצה שתהיה מישהי שתהיה לו לעזר, ולעיתים תהיה כנגדו כדי לתקן ולהעצים את שניהם.
אבוי לנו אם חיינו יהיו אוטונומיים המתחזקים את עצמם מבלי התערבות של שני בני הזוג. החיים על פני האדמה יהפכו גיהינום – נהפוך לאנושות של זומבים… ומהר מאוד האנושות תיכחד.
ליבת החיים הזוגיים הינה הקשר המיוחד בין בני הזוג, השיח, השיתוף, היעדים המשותפים והדרך להגשמתם ביחד. ככל שהטכנולוגיה מתפתחת ומציבה בפנינו פתרונות טכנולוגיים מרחיקי לכת בתחומים רבים, חובה על בני הזוג להעמיק את הקשר הבלתי אמצעי שלהם, להעלות מדרגה ביחסים הבינאישיים ולהתקרב האחד אל השנייה תוך אינטראקציה מלאה ולא להיסחף אחר הקלות הבלתי נסבלת של "חיים אוטונומיים".

עוד במדור זה

אור מתוך החשיכה

אור מתוך החשיכה

חנוכה‭ ‬הוא‭ ‬חג‭ ‬שבו‭ ‬עם‭ ‬ישראל‭ ‬מדליק‭ ‬נרות‭ ‬מול‭ ‬החושך‭…
פרקי בנים

פרקי בנים

כולנו‭ ‬מכירים‭ ‬את‭ ‬פרקי‭ ‬אבות‭ ‬‮—‬‭ ‬מסכת‭ ‬של‭ ‬דרך‭ ‬ארץ‭,…
רצון-חלק ב׳

רצון-חלק ב׳

בהמשך‭ ‬לדברים‭ ‬שכתבתי‭ ‬בשבוע‭ ‬שעבר‭ ‬על‭ ‬הדרך‭ ‬לגילוי‭ ‬הרצון‭ ‬האמיתי‭…
רצון-חלק א׳

רצון-חלק א׳

יש‭ ‬משהו‭ ‬מאד‭ ‬עמוק‭ ‬ומשמעותי‭ ‬ברגע‭ ‬שבו‭ ‬אדם‭ ‬עוצר‭ ‬ומודה‭…
ספר תורה מדויק

ספר תורה מדויק

01‭ ‬ לפעמים‭ ‬השמיים‭ ‬פשוט‭ ‬מחברים‭ ‬את‭ ‬הנקודות‭ ‬בצורה‭ ‬כל‭…
מחשבה. דיבור. תודה.

מחשבה. דיבור. תודה.

לפני‭ ‬כשבוע‭ ‬פנתה‭ ‬אליי‭ ‬חברה‭ ‬של‭ ‬בתי‭ ‬וסיפרה‭ ‬לי‭ ‬על‭…
מבצע סבתא

מבצע סבתא

יש‭ ‬רגעים‭ ‬בהיסטוריה‭ ‬שבהם‭ ‬חוט‭ ‬דק‭ ‬של‭ ‬אמונה‭ ‬פשוטה‭, ‬אומץ‭…
לְפוּם צַעֲרָא אַגְרָא – לפי הצער, כך השכר

לְפוּם צַעֲרָא אַגְרָא – לפי הצער, כך השכר

חז"ל‭ ‬מלמדים‭ ‬אותנו‭ ‬שאדם‭ ‬נמדד‭ ‬לא‭ ‬לפי‭ ‬הקלות‭ ‬שבה‭ ‬השיג‭…
נגיעות של הלב

נגיעות של הלב

0יש‭ ‬רגעים‭ ‬שהחיים‭ ‬לוחשים‭ ‬לנו‭ ‬באוזן‭, ‬ויש‭ ‬רגעים‭ ‬שהם‭ ‬פשוט‭…
הכוח של התודה –מפתח לצינורות השפע

הכוח של התודה –מפתח לצינורות השפע

01‭ ‬ כבר‭ ‬כתבתי‭ ‬כן‭ ‬לא‭ ‬מעט‭ ‬על‭ ‬הכוח‭ ‬המיוחד‭…
החזרת האבדות

החזרת האבדות

01‭ ‬ לפני‭ ‬מספר‭ ‬שנים‭ ‬נסענו‭, ‬בתי‭ ‬הבכורה‭ ‬שחר‭ ‬ואני‭,…
שניאור – שני אורות לעולם

שניאור – שני אורות לעולם

השבוע‭ ‬זכיתי‭ ‬להיות‭ ‬בניחום‭ ‬אבלים‭ ‬במגדל‭ ‬העמק‭, ‬בביתו‭ ‬של‭ ‬הרב‭…
אורי שכטר

אורי שכטר

כבר‭ ‬סיפרתי‭ ‬כאן‭ ‬פעם‭ ‬על‭ ‬החברות‭ ‬שלי‭ ‬עם‭ ‬ליאור‭ ‬גרוס‭,…
לנקות את השולחן

לנקות את השולחן

נכנסנו‭ ‬אל‭ ‬חודש‭ ‬אלול‭ ‬‮–‬‭ ‬חודש‭ ‬שמאפשר‭ ‬לנו‭ ‬לעצור‭, ‬להביט‭…
להתחזק באהבת ישראל

להתחזק באהבת ישראל

בימים‭ ‬כל‭ ‬כך‭ ‬מורכבים‭, ‬עם‭ ‬מלחמות‭, ‬כאב‭, ‬שבי‭, ‬דאגה‭ ‬וחוסר‭…
הכל מלמעלה

הכל מלמעלה

‮01‭ ‬ יש‭ ‬משפט‭ ‬קצר‭ ‬אך‭ ‬מהדהד‭, ‬שמתאר‭ ‬אמת‭ ‬עמוקה‭…