שליפות

חיים פרייליכמן

אבא ז"ל:

אבי מאיר ז"ל נפטר בפתאומיות במוצאי שמחת תורה תשל"א, כשהייתי בן 16, והשנה מלאו 50 שנה לפטירתו. הוא היה בן תורה אמיתי, שילב לימוד תורה ברמה גבוהה (בוגר ישיבת "חכמי לובלין") עם עבודה קשה. הוא השאיר לנו לנהל מכולת, ומצאתי את עצמי הופך למפרנס העיקרי. עזבתי לתקופה קצרה את הלימודים בישיבה וניהלתי את המכולת. כשסגרנו אותה, שילבתי את הלימודים והבגרויות עם עבודה במערכת "הארץ" – הייתי קושר שם עיתונים באמצע הלילה, הולך להתפלל שחרית ומשם ללמוד ב'ישיבת הדרום' ברחובות.

המכולת:

לאבא הייתה מכולת ברחוב אחד העם פינת אחוזת בית. מכולת של פעם, את המחירים של המוצרים שבה אני זוכר עד היום. הייתי סוחב על הגב שקי סוכר לרחוב אחוזת בית 6, בניין בנק אגוד, לאחר כ40 שנה הייתי המנכ"ל שלו בדיוק באותו המקום.

צבא ולימודים:

שירתי בשריון במסגרת "ההסדר" אחרי שעברנו הסבה מהנח"ל בעקבות מלחמת יו"כ. עד גיל 45 שירתי במילואים, בד"כ ברמת הגולן, ומשם האהבה הגדולה שלי לחבל הארץ הזה. לאחר הצבא למדתי בבר אילן ובמקביל עבדתי כמורה למתמטיקה בקיבוץ חפץ חיים.

בנקאות:

בגיל 28 מוניתי לחשב של בנק 'אדנים', ובגיל 32 הפכתי למנכ"ל הבנק הצעיר בארץ בבנק 'אדנים'. אחר כך עברתי להיות מנכ"ל של בנק 'טפחות', בנק המשכנתאות הגדול בארץ, ולאחר מכן כיהנתי עוד 8 שנים כמנכ"ל בנק 'אגוד', עד שפרשתי בגיל 60.

התנדבות לנשמה:

בין תפקידי המנכ"ל כיהנתי כשנה וחצי בתור יו"ר "איל"ן", בהתנדבות מלאה. במקביל התנדבתי באופן קבוע בעמותת 'טל חיים' הפתח תקוואית, שם אני מתנדב עד היום באיסוף תרומות פעמיים בשנה.

בית ספר "דעת מבינים":

לפני 24 שנים, חבורת הורים מפתח תקווה ואני, הקמנו בעיר את בית הספר היסודי "דעת מבינים", בית ספר דתי, ערכי ותורני למדעים. ההתחלה הייתה קשה, היו 29 תלמידים בלבד, אך היום ב"ה יש 4 כיתות בכל שכבה – מכיתה א' ועד כיתה ו'. עד היום אני מכהן, בהתנדבות, כיו"ר פורום מייסדי בית הספר, והנחת הגדולה שלי היא שלושת נכדיי לומדים בו היום.

התלמוד הישראלי:

לאחר שפרשתי, מייסד התלמוד מאיר יעקבסון ועורך התלמוד, חברי ר' אבי רט, פנו אליי בכדי שאצטרף לפרויקט התלמוד הישראלי. מטרת הפרויקט היא חיבור בין הדורות והטמעת אהבת התורה אצל הילדים והמבוגרים. כולם יכולים ללמוד במשותף חומר בהיר ומהנה כל יום או פעם בשבוע – האבא שלומד דף יומי יכול ללמוד עם הבן באופן שוטף ואף לערוך עימו סיום מסכת. מפעל התלמוד הישראלי כולל שבעה כרכים של כל התלמוד, מכל דף נלקח נושא שנכתב בחכמה רבה בהתאמה לילדים. בנוסף יש בו סיפורים שונים על גדולי האומה וכן מידע על מקומות ישוב מסוימים. במקביל מחולקים מדי שבוע כ30 אלף עותקים של דפי התלמוד בעברית ובאנגלית, בכ600 בתי ספר ובקהילות בארץ ובעולם. גם בתקופת הקורונה אנחנו שולחים דפי לימוד דרך הרשת ומפעילים למידה מרחוק.

מאיר חיים:

לאחר יציאתי לגמלאות, קבלתי על עצמי להתקדם בלימוד התורה. אני זוכה לחברותא עם חמי, ר' אשר מיבסקי, ומשתדל לסיים מסכת אחת לפחות בשנה לקראת יום הזיכרון לאבי, לצד שיעור שמתקיים אצלי בבית כבר מעל 20 שנה. ראיתי שיש סוגיות רבות שלמדתי, והחלטתי לכתוב סיכומי סוגיות בעצמי, ולקראת ציון 50 שנה לפטירת אבי ז"ל, הוצאתי את הסיכומים לאור בספר "מאיר חיים".

עוד במדור זה

אמת ליעקב

אמת ליעקב

01‭ ‬ מי שחלם ומי שלחם ביום‭ ‬שישי‭ ‬הודעתי‭ ‬לחבריי‭…
הסליק של ר׳ אריה לוין

הסליק של ר׳ אריה לוין

01‭ ‬ וטף, למה באים? זה‭ ‬כבר‭ ‬הפך‭ ‬למנהג‭. ‬כשהילדים‭…
הגשם ישטוף ת׳דמעות

הגשם ישטוף ת׳דמעות

01‭ ‬שבת חיי שרה  כבכל‭ ‬שנה‭, ‬ככל‭ ‬שנקפו‭ ‬הימים‭ ‬לקראת‭…
למה זה צחקה שרה

למה זה צחקה שרה

01‭ ‬דמים בדמים נגעו  בי״ב‭ ‬חשוון‭, ‬בשבוע‭ ‬שבין‭ ‬פרשת‭ ‬לך‭…
הבט לברית

הבט לברית

01‭ ‬ לזרז את ביאת הגואל  מדי‭ ‬שבת‭ ‬פונים‭ ‬אלי‭…
גשם של אהבה

גשם של אהבה

01 מיום הכיפורים ועד ראש השנה  בחודש‭ ‬תשרי‭ ‬לא‭ ‬זכינו‭…
ונקם ישיב לצריו וכיפר אדמתו עמו

ונקם ישיב לצריו וכיפר אדמתו עמו

01‭ ‬ תשרי תשפ״ו בכותל  בשבתות‭ ‬של‭ ‬אלול‭ ‬ועשרת‭ ‬ימי‭…
התשובה של החורבה או - המסיבה שהתקלקלה 

התשובה של החורבה או - המסיבה שהתקלקלה 

01‭ ‬ בית כנסת החורבה על‭ ‬מה‭ ‬ולמה‭ "‬זכה‭" ‬בית‭…
אתם ניצבים כולכם לקבל פני משיח על הר הזיתים

אתם ניצבים כולכם לקבל פני משיח על הר הזיתים

01‭ ‬ כותל המזרח בשישי‭-‬שבת‭ ‬האחרון‭ ‬קרן‭ ‬אביה‭ ‬אירחה‭ ‬כדרכה‭…
אלול - אני לעזה ורעייתי לחזית

אלול - אני לעזה ורעייתי לחזית

01‭ ‬ שעתם הגדולה של מתפללי הכותל בין‭ ‬שבת‭ ‬בכפר‭…
כי מלאכיו יצווה לך

כי מלאכיו יצווה לך

01‭ ‬ מהתפילות בכותל למחלקות השיקום בעוד‭ ‬הכותל‭ ‬מצחצח‭ ‬עצמו‭…
סליחה, טעינו

סליחה, טעינו

01‭ ‬ חסידים ראשונים היו שוהיםשעה אחת קודם התפילה… ההכנות‭…
מלחמה עזה

מלחמה עזה

01‭ ‬ עקב בין הזמנים הכותל‭ ‬הוא‭ ‬השתקפות‭ ‬של‭ ‬פניו‭…
גיבורי ישראלממשיכים לחיות בתוכנו

גיבורי ישראלממשיכים לחיות בתוכנו

01‭ ‬ ט״ו באב בהר הזיתים אין‭ ‬כמו‭ ‬לחגוג‭ ‬שבת‭…
השיבנו ה׳ אליך ונשובה, חדש ימינו כקדם! (איכה)

השיבנו ה׳ אליך ונשובה, חדש ימינו כקדם! (איכה)

01‭ ‬כי יבוא צר ואויב בשערי ירושלים (איכה) בשבת‭ ‬שעברה‭…
נגד כל עמך אעשה נפלאות

נגד כל עמך אעשה נפלאות

01‭ ‬ הודאות ברוב עם בשבת‭ ‬פרשת‭ ‬בלק‭ ‬זכיתי‭ ‬לצעוד‭…