בדרך לכותל

טובה הארץ מאוד מאוד

השנה זכינו ב"ה לימי חורף קרים וגשומים. הצעידה לכותל מאתגרת יותר, וגם התפילה מרטיטה יותר בין הטיפות אגב הקפדה יתרה על ספר התורה שלא יינזק חס וחלילה אפילו מטיפת אחת של גשם.
השבוע חגגנו בשעה טובה את ט"ו בשבט בעיצומם של חודשים ברוכים בסימן "ותן טל ומטר לברכה". כבכל שנה בט"ו בשבט ערכנו במרכז האקדמי לב את שלב הגמר בחידון 'טובה הארץ' בנושא מצוות התלויות בארץ. זו הפקת ענק ארצית ומרגשת של מכון התורה והארץ וקרן אביה. החידון רב-שלבי, ומשתתפים בו שוחרי תורה וארץ ישראל מרחבי המדינה. צעירים ומבוגרים מקבלים חומר רקע ולומדים אותו על בוריו. הלומדים נבחנים בכל הארץ ומגלים בקיאות עצומה ומרשימה עטופה בקשר עמוק לארץ ומצוותיה. את המבחן כתבו, ולאחר מכן שפטו בו, הרבנים הרב יהודה עמיחי, ששימש גם כנשיא חבר השופטים, הרב אהוד אחיטוב והרב דוד אייגנר ממכון התורה והארץ.

שלב הגמר, שנערך במסגרת הכנס המקצועי של מכון התורה והארץ, הוא חוויה מיוחדת, ובכל שנה אנו מתפעלים מחדש מהידע העצום שמפגינים המתחרים. המנחה הוותיק עמוס חובב מקרין סרטונים מרתקים מעולם החקלאות מלווים בשאלות מעשיות, הלכה למעשה, מבית מכון התורה והארץ. התשובות כוללות ידע נרחב בהלכה מעשית ובחקלאות ישראלית עתיקה ומודרנית. הקהל יושב פעור פה לנוכח עומק ורוחב היריעה ולמראה ההתלהבות של הנבחנים המקסימים, שמסתערים בעיניים בורקות על המשימה. הנבחנים מהלכים בעולמות התורה והארץ כבני בית ממש. פשוט קשה לתאר. אין דברים כאלה. גם נציגים מהקהל, כולל בני נוער נלהבים ומתוקים, משתתפים בחידון ומפגינים ידע מרשים ואהבת הארץ ללא גבול.
יש לנו חורף גשום ויש לנו ארץ יפיפייה ויש לנו עם נפלא וירושלים אחת שלמה ויקרה. ב"ה נחת ושמחה.
שבת ברוכה ושלווה לכולכם

עוד במדור זה

בר המשכן, שילה

בר המשכן, שילה

אנחנו מתחילים את החיים שלנו בתוך כיתות סגורות, שלא תמיד…
לחם וגבינה

לחם וגבינה

מסעדה חדשה עם עיצוב מרהיב, שירות אדיב, ויכולות קולינריות פנומנליות,…
משב – פוד טראקס

משב – פוד טראקס

זה לא סוד שבתוך כותבי המדור יש אחד שחובב במיוחד…
גשם של שלום

גשם של שלום

גם מי שלא גר ביהודה ושומרון יכול לחזק את ההתיישבות.…
אפילו הדגים במים רועדים

אפילו הדגים במים רועדים

אחר הקוראים האדוקים טען באוזניי לאחרונה: תן לנו תמונות. והרבה.…
מעבר להרים

מעבר להרים

אומנם מדור אוכל, אבל מותר לפעמים לגוון ולפתוח בדמיון מודרך…
מחליק בגרון

מחליק בגרון

לא בטוח שהקורא הממוצע יודע להעריך את סדר הגודל של…
ללקק את האצבעות

ללקק את האצבעות

עברו כבר כמה אלפי שנים מאז יצאנו ממצרים ומאז בכל…
דגים רבותיי, דגים

דגים רבותיי, דגים

אם תכתבו בגוגל חיפוש את המילים ׳מסעדת דגים׳, תמצאו בעיקר…
גורמה בבית מלון

גורמה בבית מלון

הכל יודעים שאוכל הוא כבר מזמן לא רק מזון. הסעודה…
בואו לבשל איתי

בואו לבשל איתי

בינינו, זה לא באמת אפשרי ללכת בכל שבוע למסעדה. זאת…
חוגגים פסח בבן עמי

חוגגים פסח בבן עמי

אפתח בגילוי נאות: את מסעדת בן עמי אני מכיר מהקרביים…
'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

בוא האביב וחג הפסח עשו לנו חשק עז לרענן את…
בשורה בחלה: המבשר

בשורה בחלה: המבשר

במרכז המסחרי של אפרת דרום בילתי רבות בימי נערותי. אחרי…
שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

״כאן, ממש על הקרקע הזו״, כך על פי העמוד הראשון…
טאבום

טאבום

בתקופה האחרונה יש טרנד שצץ בכל פינה – הפודטראק, ואם…