כץ ולעניין

יום ני"ר

שיח אלים לא יפתור את הבעיות ולא יענה על חילוקי הדעות.מפתיע שאנשים המתקראים ליברליים, משכילים ונאורים, משתמשים בשפה כה בוטה, רדודה ושקרית על מנת לקבל מעט שידור ומעט תקשורת.

הרבה ידיים מחזיקים אחד בשני

יום הזיכרון השנתי לראש הממשלה לשעבר יצחק רבין ז"ל שנרצח בידי יהודי, הופך מידי שנה ל"קרב" האשמות של נציגים ממפלגות השמאל כנגד ציבורים שלמים מהימין וכנגד מנהיגיו.
כזכור, יצחק רבין נרצח בסיומה של עצרת שכותרתה הייתה "לא לאלימות", הוא עצמו נאם שם בעצרת ואמר בין השאר: "אלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה הישראלית, צריך להוקיע אותה, לבודד אותה…" ובכל זאת נדמה שבכל שנה האוקטבות עולות והלהט סביב ההאשמות רק גובר .
נאומי משפחת רבין האבלה יחד עם נאומי שרים בכירים שונים היוו השנה כתב האשמה ברור כנגד "צאצאיו של יגאל עמיר המכהנים בכנסת".
שיח אלים לא יפתור את הבעיות ולא יענה על חילוקי הדעות.מפתיע שאנשים המתקראים ליברליים, משכילים ונאורים, משתמשים בשפה כה בוטה, רדודה ושקרית על מנת לקבל מעט שידור ומעט תקשורת.
יצחק רבין נרצח במוצאי שבת – מוצאי יא' במר-חשוון. ביום זה נפטרו, נרצחו ונהרגו עוד 3 אישים מיוחדים ביותר באתוס היהודי.
ראשונה – על פי המסורת רחל אמנו, אֵם יוסף ובנימין, אשתו האהובה של יעקב אבינו נפטרה בי"א במר-חשוון, בעת לידת בנימין בנה בדרך בית לחם. רחל שעליה נאמר : "רחל מבכה על בניה.. מיאנה להינחם כי איננו", והקב"ה מבטיח לה כי בניה ישובו מארץ אויב ובסוף גם "ושבו בנים לגבולם".
שני – נחשון וקסמן, בן ירושלים אשר שירת כחייל בעורב גולני ואשר נחטף בה' במר-חשון תשנ"ה ע"י מחבלי חמאס והוחזק כבן ערובה במשך 6 ימים, עד אשר חיילי סיירת מטכ"ל ניסו לפרוץ לבית בביר-נבאלה בו הוחזק נחשון ולשחררו , אך הם הגיעו לחדר בו הוחזק שניות מעטות מאוחר מידי.
שלישי – ניר פורז בן רמת השרון אשר איבד את אביו מעוז שהיה טייס במלחמת יום כיפור, ובכל זאת התנדב לשירות צבאי משמעותי בסיירת מטכ"ל. בעת ניסיון החילוץ של נחשון וקסמן סגן ניר פורז פרץ בראש חייליו כמפקד הכוח ונפגע מאש המחבלים ונהרג.
ימי י"א – י"ב במר-חשוון חייבים להיות ימי שיח וסובלנות בחברה הישראלית.
אני יודע כי מתקיימים במקומות שונים בארץ מעגלי שיח בין ציבורים שונים, אך בשל המצב והשיח האלים הקיים בעיקר בהנהגת המדינה, חייב לדעתי להיחקק כחוק בספר החוקים של מדינת ישראל : יום ני"ר (נחשון, יצחק, רחל – ניר) .
יום זה יאופיין כיום ללא לימוד פרונטלי אלא יום חוויתי – בטקסים בבתי הספר עם תוכן של קירוב ושל אחדות, בתפילות בבתי הכנסת, בסדנאות, טיולי מורשת, הרצאות, מעגלי שיח, ביקורים הדדיים של בתי ספר האחד אצל השני ועוד.
יום ני"ר יהווה נקודת אחיזה ועוגן של כלל חלקי החברה, יום בו נציג כולנו את המשותף, את הראוי, את המקובל ואת המאחד.
חידוד עמדות והתבצרות בצד ובדעה שלי אפשר לעשות בכל שאר ימי השנה, ביום ני"ר כולם יבינו כי המשותף חשוב יותר ואמיתי יותר.

עוד במדור זה

הכסף הזה כשר? למהדרין...?

הכסף הזה כשר? למהדרין...?

חצי גלימה ועוד חצי סיפר‭ ‬לי‭ ‬ידידי‭ ‬הרב‭ ‬אבנר‭ ‬כהן‭:…
איש סתרים ללא סתירות

איש סתרים ללא סתירות

הרב‭ ‬ד"ר‭ ‬יעקב‭ ‬דוד‭ ‬הרצוג‭ ‬היה‭ ‬משפטן‭, ‬דיפלומט‭, ‬מנכ"ל‭ ‬משרד‭…
בין רב לפוסק

בין רב לפוסק

01‭ ‬ בפעם‭ ‬הראשונה‭ ‬שבאתי‭ ‬לשוחח‭ ‬עם‭ ‬ר‮'‬‭ ‬שלמה‭ ‬פישר‭…
ימי התחלה שבים אלינו?

ימי התחלה שבים אלינו?

יושב ומצפה… סיפר‭ ‬לי‭ ‬הרב‭ ‬הדיין‭ ‬יעקב‭ ‬ורהפטיג‭, ‬נכדו‭ ‬של‭…
ולשאלת הנצח: ״הנוער – לאן?

ולשאלת הנצח: ״הנוער – לאן?

לשמה כשהייתי‭ ‬בכיתה‭ ‬ט׳‭ ‬או‭ ‬י׳‭ ‬שאלתי‭ ‬את‭ ‬הרב‭ ‬אריה‭…
מתחיל ב״צנוע ומעלי״

מתחיל ב״צנוע ומעלי״

מ״חברותא״ לשידוך לפני‭ ‬מס׳‭ ‬חודשים‭, ‬בעקבות‭ ‬אחד‭ ‬הטורים‭ ‬הקודמים‭, ‬סיפר‭…
״דעת בעלי בתים״

״דעת בעלי בתים״

אותיות פורחות  סיפר‭ ‬לי‭ ‬משה‭ ‬גולדברג‭, ‬נכדו‭ ‬של‭ ‬״העילוי״‭ ‬ממייצ׳ט‭:…
סולו המסילה...

סולו המסילה...

מסילת ישרים ב׳בית האדום׳ סיפר‭ ‬לי‭ ‬ראש‭ ‬ישיבת‭ ‬הכותל‭ ‬הרב‭…
לבבות עטופים בקליפות

לבבות עטופים בקליפות

היעלו כעת ארצה הישיבות בניו יורק? הרב‭ ‬נפתלי‭ ‬וינברג‭ ‬הוא‭…
שנהיה קצת יותר פשוטים...

שנהיה קצת יותר פשוטים...

תורת ירושלים אני‭ ‬מרבה‭ ‬לכתוב‭ ‬בטור‭ ‬זה‭ ‬על‭ ‬דמויות‭ ‬ירושלמיות‭,…
על הצדיקים ועל החסידיםועל ה...עשירים

על הצדיקים ועל החסידיםועל ה...עשירים

את הליטוף לא שכחתי… סיפר‭ ‬לי‭ ‬שמואל‭ ‬שוורץ‭: ‬׳למדתי‭ ‬תקופה‭…
תשאיר משהו גם לקב״ה...

תשאיר משהו גם לקב״ה...

מה ל״אגרות משה״ולמשחקי הבייסבול? סיפר‭ ‬לי‭ ‬חיים‭ ‬כץ‭ ‬מניו‭ ‬יורק‭:…
מידות, ועוד תיקון מידות

מידות, ועוד תיקון מידות

ספיחי סוכות בביקור‭ ‬חג‭ ‬אצל‭ ‬מו״ר‭ ‬בעל‭ ‬״נתיבי‭ ‬ישורון״‭ ‬הוא‭…
לכה דודי נצא...

לכה דודי נצא...

עוד על ״העם שבשדות״ ערב‭ ‬יום‭ ‬הכיפורים‭ ‬אחד‭ ‬נזדמנתי‭ ‬לשיחה‭…
“זה יום כיפור זה?...”

“זה יום כיפור זה?...”

סיפור‭ ‬חשוב‭ ‬מופיע‭ ‬בספרי‭ ‬תלמידי‭ ‬הבעש”ט‭ (‬נדמה‭ ‬לי‭ ‬שנמצא‭ ‬בשבחי‭…
״תורה הקדושה התחנני בבקשה...״

״תורה הקדושה התחנני בבקשה...״

מי אוהב את הגמרא? פעם‭ ‬שאלתי‭ ‬אחד‭ ‬מילדי‭ ‬בהיותו‭ ‬בגיל‭…