ספרים

מסע אחר האמת

ספר אל תקרי פוסח - גילוי דעת

אחד מספרי ההגות היסודיים במחשבת ישראל הוא ספר הכוזרי שאותו חיבר ריה"ל- רבי יהודה הלוי. מטרתו כפי שמובא בפתח הספר הוא "המענה והראיה לדת המושפלת". זהו חיבור פילוסופי שנכתב בשנת 1139, בערבית יהודית. הספר כתוב בצורת שיחה בין מלך הכוזרים, פילוסוף וחכם יהודי על יסודות היהדות והוא נחשב אחד מעמודי התווך של הפילוסופיה היהודית בפרט, ושל מחשבת ישראל בכלל.
המחבר רונן גלנטי מבקש לעשות מעשה דומה מבחינת הסוגה הספרותית אך כזו אשר נועדה דווקא לקורא היהודי בן זמנינו המחפש אחר האמת. מדובר בחיבור עכשווי שכתוב בצורה מובנת לכל רמה אך יחד עם זאת לא מתפשרת על איכות ודיון פילוסופי עם דמויות מוכרות ופחות זאת במטרה להפוך את הדיון למהותי ועקרוני עד כמה שניתן.
הוא נכתב כמסע חיפוש של המחבר בצורת דו שיח. מי שמצד אחד מחפש אחר דרכו הרוחנית ומצד שני רוצה לעשות זאת בצורה איטית ומודרכת תוך הבנה שהדבר לוקח זמן; מי שרואה את הגות היהדות לצד התפישה הכללית כדברים משלימים בצורה הכרחית והוא בעל יריעה רחבה והשכלה מגוונת ימצא בספר הזה את מבוקשו.
הספר נפתח באמירה אישית וביוגרפית של רונן, המחבר: ״בגיל 24 הגעתי להכרה שישנם שלושה מצבי יסוד אפשריים: או שיש אלוקים או שאין אלוקים או שאולי יש ואולי אין. הבנתי שאני נמצא במקום של האולי. יציבות נפשי התערערה עד כדי כך שהייתי חייב למצוא את מערכת האקסיומות שתאפשר לי חיים״.
ואכן, אַל תִּקְרֵי פּוֹסֵחַ החיבור הוא מעין תמהיל בין סיפורו הפרטי של הכותב לבין אותה הגות והתבוננות שעוסקות בשמות חשובים ומשפיעים בהיסטוריה האנושית, כמו קופרניקוס, ניוטון, קאנט ועוד.
הרקע לכתיבת הספר הוא החיפוש האותנטי אחר אמת אחת שמסבירה את הכול, שהביאו אותו להתבוננות מעמיקה ואמיתית שמובאת בספר זה.
על המחבר: רונן גלנטי הוא בעל תשובה, מורה בישיבה תיכונית, סטודנט לרפואה בעברו באוניברסיטת תל-אביב, בעל תואר ראשון בפסיכולוגיה מאוניברסיטת בר-אילן ותואר שני במנהל מערכות חינוך ממכללת הרצוג.
"אל תקרי פוסח"- הוצאה: ספרי ניב, תאריך הוצאה: נובמבר 2021, קטגוריה: עיון, יהדות, מספר עמודים: 245 עמ' מודפסים

מסע אחר האמת הספר שמתבונן בספק והאם צריך הוכחה לאלוקות ולבריאה

עוד במדור זה

מבצע צפון השומרון תחילה

מבצע צפון השומרון תחילה

בשבוע האחרון ביקרתי ביישוב אבני חפץ שבצפון מערב השומרון. היישוב…
האמונה ניצחה

האמונה ניצחה

01ראש הממשלה האחרון לא היה סתם איש שמאל. לפני מספר…
לא טור פרידה

לא טור פרידה

01לפני שש שנים עזבתי את הישיבה לטובת החיים הציבוריים. זה…
זה דור לגאולה

זה דור לגאולה

הגעתי עם הבנות לעליות של תנועת נחלה בשבוע שעבר. סביבנו…
בין ויכוח לגיטימי לבין קמפיין הסתה

בין ויכוח לגיטימי לבין קמפיין הסתה

01שני חריגים יהיו בטור הזה: קודם כל הוא אישי, ובשונה…
חד ושנון: עידן חדש של ראש ממשלה

חד ושנון: עידן חדש של ראש ממשלה

01יאיר לפיד הוא אדם של מילים. חייל ב"במחנה", עיתונאי, פרשן,…
החיים הם לא כדורגל

החיים הם לא כדורגל

01חיי אף אחד לא ישתנו אם הכדור ייכנס לשער של…
מצעד הענווה

מצעד הענווה

01שני מצעדים התקיימו בירושלים בתוך שלושה ימים. אחד אחרי השני…
עובדה – סכנה לדמוקרטיה

עובדה – סכנה לדמוקרטיה

גיל 16, שבת של בלגאן בחברון – תפילת ליל שבת…
הקרב על הדגל

הקרב על הדגל

גורמי השמאל בישראל מצאו להם עניין חדש בשבוע האחרון –…
ואם כהנא צדק

ואם כהנא צדק

בשבוע שעבר פרסם חבר הכנסת מתן כהנא, פוסט ברשת הפייסבוק…
כשהזיכרון הפך לתוכנית עבודה

כשהזיכרון הפך לתוכנית עבודה

סביר להניח שבעוד תקופה אף אחד לא יזכור את השם…
כשאנחנו מנשימים את הטרור

כשאנחנו מנשימים את הטרור

01בשבוע שעבר פינה מסוק צה"ל את אחד מהמחבלים הפצועים בג'נין.…