טור אורח

נאמנים לאמונה

המונופול הממשלתי שמי שלא רוצה לשבת בחושך או להפוך לשלולית מהחום חייב להשתמש בו בכל מקרה? מה הצעד הבא, בנק ישראל עושה פרסומות לכסף? בעצם גם זה כבר היה.

השבת אנו מתחילים את חודש ניסן. בעבר התרחשו אירועים חשובים ביותר בחודש זה, שהטביעו את רישומם על מהלך ההיסטוריה של עם ישראל. חודש ניסן הוא חודש הגאולה, שבו יצאנו מעבדות מצרים ונבחרנו להיות לעם הסגולה שמוטלות עליו מטלות אלוקיות חשובות ביותר – להיות אור לגויים. וכן להפיץ את אמונת הייחוד בבורא העולם – אמונה שמקפלת את היסוד לשאיפה לטוב, לצדק, ולאהבת מישרים.

מטרה זו טרם הושגה וזאת כי עמנו טרם הפנים לתוכו את גודל השליחות שלמענה נבראנו ובגינה אנו נמצאים בעולם. לאחר אלפיים שנות גלות קשה ומרה ביותר, זכינו בחסדי ה' יתברך לשיבת ציון ולהקמת מדינת ישראל בחלק גדול מארצנו.

האם עמנו מודע לגודל האירוע ולעומק המשמעות הטמונה בו? התשובה היא לצערנו, שרוב בני עמנו אינם מודעים לגודל המהלך – אם מרצון ואם מחוסר הבנה באירועים שמתרחשים סביבנו. הקמת מדינת ישראל היא המשך של תהליך הגאולה שהחל לפני אלפי שנים, ולא הגיע עדיין למטרתו הסופית הקמת מלכות ישראל. מלכות שיש לה מנגנון ממשלתי ועוצמה ריבונית לפרסם קבל עם ועולם כולו: הנה קם עם עתיק מלא תוכן בחיים, מלא ערכים נצחיים שיש בהם להפיח רוח חיים לעולם כולו.

טרם מילאנו את שליחותינו האלוקית וכתוצאה מכך לא באנו אל המנוחה והנחלה. גלי השנאה מהעמים הקרובים ותומכיהם מכל קצות תבל לא רק שאינם פוחתים, אלא תופסים תאוצה באופן מעורר דאגה לכל מי שעוקב ומתבונן בהם.

לא נשיג שלום וביטחון, כל זמן שלא נהיה נאמנים למגמתנו האלוקית שלמענה אנו נמצאים בעולם, שהיא הרמת קרן כבוד עם ישראל באמונתו, ביושרו ובהנהגה מוסרית גבוהה יותר, עד כדי שאומות העולם יוכלו ללמוד מאיתנו ולחקות אותנו. אנו צריכים לפתח שאיפה חד משמעית להידבק בערכי נצח שירוממו את האדם הפרטי וכלל האנושות לגבהים שאף פעם לא הגיעו אליהם.

מדינת ישראל צריכה להיות מדינת העם היהודי בלבד, על כל העומק והמשמעות הגלומה במילים האלה. והלוואי שבני עמנו יכירו את גודלם ואת ערכם ואת גודל השליחות שלמענה נבחר הדור הזה למלא את המשימה הקדושה.

אם נזכה לקיים את המשימה האלוקית המוטלת עלינו, אזי וודאי שנזכה גם לראות בישועת ה' על עמו ונחלתו ויתקיימו דברי הנבואה "וראו כל אפסי ארץ את ישועת אלוקינו"

עוד במדור זה

מקץ: חנוכה - מדליקים את האור

מקץ: חנוכה - מדליקים את האור

שיר‭ ‬מפורסם‭  ‬המושר‭ ‬בגני‭ ‬ילדים‭ ‬בימי‭ ‬החנוכה‭ ‬הוא‭: '‬לך‭ ‬לך‭…
וישב: שנאת הרע מגבירה את אהבת הטוב

וישב: שנאת הרע מגבירה את אהבת הטוב

מה‭ ‬טוב‭ ‬בשנאה‭?‬ במחשבה‭ ‬ראשונה‭, ‬אין‭ ‬שום‭ ‬דבר‭ ‬טוב‭… ‬אנו‭…
וישלח: יעקב אבינו מחפש צרות?

וישלח: יעקב אבינו מחפש צרות?

יעקב‭ ‬אבינו‭ ‬חוזר‭ ‬מחרן‭, ‬אחר‭ ‬כל‭ ‬תלאותיו‭, ‬במקום‭ ‬לחפש‭ ‬מנוח‭…
ויצא: לחלום ובגדול!

ויצא: לחלום ובגדול!

מדע‭ ‬החלומות‭ ‬חוקר‭ ‬כיצד‭ ‬פועל‭ ‬החלום‭, ‬מה‭ ‬הגורמים‭ ‬לחלום‭ ‬מסויים‭,…
תולדות: גרר- לעד ולעולמי עולמים

תולדות: גרר- לעד ולעולמי עולמים

בפרשיות‭ ‬בחומש‭ ‬בראשית‭ ‬ניתן‭ ‬מקום‭ ‬של‭ ‬כבוד‭ ‬למקומות‭ ‬הליכתם‭ ‬של‭…
חיי שרה - מערת המכפלה: ׳בית החיים׳

חיי שרה - מערת המכפלה: ׳בית החיים׳

יש‭ ‬משהו‭ ‬פלאי‭ ‬בהשתדלותו‭ ‬המרובה‭ ‬של‭ ‬אברהם‭ ‬אבינו‭ ‬לחיפוש‭ ‬מקום‭…
וירא- האם למאמין מותר לשאלות שאלות?

וירא- האם למאמין מותר לשאלות שאלות?

אברהם‭ ‬אבינו‭, ‬ראש‭ ‬המאמינים‭, ‬אשר‭ ‬הגיע‭ ‬לאמונה‭ ‬באלוקים‭ ‬מעצמו‭, ‬הגיע‭…
לך לך - עם של הולכים

לך לך - עם של הולכים

פעמים‭ ‬רבות‭ ‬בפרשתנו‭ ‬מתגלה‭ ‬לנו‭ ‬אברהם‭ ‬בפועל‭ ‬ה‭.‬ל‭.‬ך‭: ‬‮'‬לֶךְ‭ ‬לְךָ‮'‬‭,…
נח - ותשחת הארץ: לפני האלוקים?

נח - ותשחת הארץ: לפני האלוקים?

כבר‭ ‬בתחילתה‭ ‬של‭ ‬התורה‭ ‬מתברר‭ ‬שיש‭ ‬מטרה‭ ‬ויעד‭ ‬לבריאת‭ ‬העולם‭.…
האזינו- סוכות-׳אַסְתִּירָה פָנַי מֵהֶם׳

האזינו- סוכות-׳אַסְתִּירָה פָנַי מֵהֶם׳

לפני‭ ‬שנתיים‭ ‬נוסף‭ ‬לנו‭ ‬עוד‭ ‬יום‭ ‬לימים‭ ‬הנוראים‭, ‬יום‭ ‬שמחת‭…
וילך - יום-הכיפורים: מקווה טהרה לכל ישראל

וילך - יום-הכיפורים: מקווה טהרה לכל ישראל

בעוד‭ ‬ימים‭ ‬ספורים‭ ‬נכנס‭ ‬בעז‭"‬ה‭ ‬ליום‭ ‬הגדול‭, ‬יום‭-‬הכיפורים‭, ‬כשמו‭ ‬של‭…
ראש השנה: מחשבים מסלול מחדש

ראש השנה: מחשבים מסלול מחדש

ראש‭ ‬השנה‭ ‬הוא‭ ‬תקווה‭ ‬חדשה‭, ‬תקווה‭ ‬לשנה‭ ‬טובה‭ ‬ומתוקה‭. ‬אנו‭…
כי תבוא - ׳וְשָׂמַחְתָּ בְכָל־הַטּוֹב׳

כי תבוא - ׳וְשָׂמַחְתָּ בְכָל־הַטּוֹב׳

העולם‭ ‬מתחלק‭ ‬לשניים‭: ‬אלה‭ ‬שבטוחים‭ ‬שמגיע‭ ‬להם‭ ‬הכל‭ ‬ותמיד‭ ‬יתלוננו‭…
כי תצא - כי ה׳ א-להיך מתהלך בקרב מחנך

כי תצא - כי ה׳ א-להיך מתהלך בקרב מחנך

בפרשתנו‭ ‬אנו‭ ‬מצווים‭ ‬לשמור‭ ‬על‭ ‬קדושת‭ ‬המחנה‭. ‬‮'‬כִּֽי–תֵצֵא‭ ‬מַחֲנה‭ ‬עַל–אֹיְבֶיךָ‭…
שופטים- ידינו לא שפכו את הדם הזה...

שופטים- ידינו לא שפכו את הדם הזה...

בסוף‭ ‬פרשתנו‭ ‬אנו‭ ‬נפגשים‭ ‬עם‭ ‬פרשיה‭ ‬תמוהה‭, ‬פרשת‭ ‬עגלה‭ ‬ערופה‭.…
ראה - 'נו, כשזוכים רואים'

ראה - 'נו, כשזוכים רואים'

כמה‭ ‬פעמים‭ ‬בחיינו‭ ‬אומרים‭ ‬לנו‭: '‬הכל‭ ‬תלוי‭ ‬בך‭', '‬הכל‭ ‬תלוי‭…