בדרך לכותל

סיפור קצר

סיפור קצר| מאת ישראל גולדברג, מנכ"ל קרן אביה

 

לפני כשנה פנה אלי הרב אחיעד אטינגר הי”ד כדי לרתום אותי למפעל התורה המיוחד שהקים בשכונת נווה שאנן בתל אביב.

ישיבת “עוז ואמונה” פועלת בעוז ובנחישות באזור שנכבש על ידי מסתננים ועובדים זרים סודאנים, אריתראים ואחרים.

מי שמגיע לשכונה מרגיש מיד שהוא נמצא בעיר מוסלמית-נוצרית זרה. כמי שנולד וגדל בתל אביב לשעבר התחברתי לחזון ולרוח הגדולה והצעתי לרב אחיעד סיוע אישי שלי ביעוץ ובפרסום לגיוס תלמידים ואברכים נוספים כדי להחזיר ציביון וחיים יהודיים לשכונה התל אביבית הותיקה.

דיברנו והיינו בקשר רצוף במשך השנה. הקשר האחרון שלנו היה ביום ראשון השבוע, לפני השעה 09:00 בבוקר. הרב אחיעד העביר לי ידיעה לפרסום בגילוי דעת ותיקונים למודעת גיוס תלמידים נוספים לישיבה.

בשעה 9:09 נדם מכשיר הטלפון שלו.

באותה שעה הבחין הרב במחבל התוקף בצומת אריאל, עשה פרסה וחתר למגע עם התוקף. הוא שלף את אקדחו האישי וירה במחבל.

שהיה חמוש בנשק אוטומטי, ירה ברב אחיעד בעליונות כוח האש שבידו ופגע בו אנושות.

הרב אחיעד פעל בדרכו, לוחם אמיץ ומקדש שם שמים ברבים, כך נהג כל חייו וכך נמשיך אנו בדרכו בעז”ה, להביא עוז ואמונה לדרום תל אביב באור של תורה ואהבה.

אני מצרף כאן את הכתבה ששלח אלי הרב אחיעד הי”ד דקות לפני שנרצח על קידוש ה’.

שרגא השוטר השכונתי בשכונת נווה שאנן בתל אביב יצא לסיורו היומי בשכונה, וכרגיל ראה קבוצות של מסתננים על הברזלים ושוהים בלתי חוקיים שיצאו מפתחי הבתים. במהלך הסיור הוא עבר ליד בתי כנסת הישנים בשכונה, שסגורים כבר תקופה ארוכה, והגיע לרחוב יסוד המעלה. הוא חשב לעצמו שרק לפני דור פעל וחי ברחוב הזה מרכז יהודי ותורני שוקק חיים, הוא עצמו עוד זוכר.

להפתעתו ראה השוטר שחצר בית הכנסת אינה נעולה עוד, ודלת בית הכנסת פתוחה גם היא לרווחה. שרגא היה בטוח שמדובר בהשתלטות מסתננים על המבנה. הוא פרץ במהירות פנימה ונדהם לגלות מה באמת נמצא בתוכו: זוגות זוגות של תלמידי חכמים יושבים ולומדים גמרא בחברותא.

מראה כזה לא ראה שרגא באזור באזור כבר שנים רבות, והוא נראה לו תלוש מהמציאות עד כדי כך שהוא נמלא התרגשות, רץ לארון הקודש ופרץ בבכי.

המקרה האופייני והמרגש הזה הוא לב ליבה של ישיבת "עוז ואמונה". הישיבה פועלת זה שלוש שנים בשכונה התל אביבית הקשה ומלאת המסתננים נווה שאנן.

בינות למאות השב"חים מתקיימת ישיבת "עוז ואמונה", ששמה לה למטרה להחזיר את החיים היהודיים לאיזור, והיא מהווה מגדלור מורלי המפיץ יהדות בכל האזור.

מטרת הישיבה היא לא רק חיזוק האחיזה היהודית בתל אביב והפצת יהדות ליהודי הצמא; הישיבה מכוונת גם לבניית תלמידי חכמים שיצאו ממנה. תלמידי חכמים שלא יצטיינו רק בתארים רשמיים אלא דווקא בחיבור שורשי ללימוד התורה ובהבנה שידיעת התורה ולימודה היא דרך חיים שאינה קשורה לעיסוקו של האדם ושייכת לכל יהודי באשר הוא.

{ נכתב ע"י הרב אחיעד אטינגר הי"ד }

עוד במדור זה

גילגולו של חיבוק

גילגולו של חיבוק

לפני‭ ‬כמה‭ ‬שבועות‭ ‬סיפרתי‭ ‬כאן‭ ‬סיפור‭ ‬שקרה‭ ‬לי‭: ‬בשיא‭ ‬המחאה‭…
כוחו של ביזיון

כוחו של ביזיון

יש‭ ‬רגעים‭ ‬שבהם‭ ‬האדם‭ ‬בונה‭ ‬עולם‭ ‬שלם‭ ‬במו‭ ‬ידיו‭ –…
שרשרת של חסד

שרשרת של חסד

בהושענא‭ ‬רבא‭ ‬פגשתי‭ ‬בהר‭ ‬הזיתים‭ ‬את‭ ‬יוסי‭ ‬שמואלי‭ ‬מטירת‭ ‬צבי‭,…
תפילה מהלב

תפילה מהלב

יום‭ ‬אחד‭ ‬יצאה‭ ‬משפחה‭, ‬הורים‭ ‬ושתי‭ ‬בנותיהם‭, ‬בנות‭ ‬12‭ ‬ו‭-‬17‭,…
לראות את היד המכוונת

לראות את היד המכוונת

כמה‭ ‬פעמים‭ ‬בחיינו‭ ‬עברנו‭ ‬ליד‭ ‬אירוע‭, ‬קשר‭ ‬מקרי‭ ‬או‭ ‬פרט‭…
חיבוק מלמעלה

חיבוק מלמעלה

החיים‭ ‬מזמנים‭ ‬לכולנו‭, ‬מעת‭ ‬לעת‭, ‬רגעים‭ ‬של‭ ‬מצוקה‭, ‬חשש‭ ‬או‭…
כדי לפתוח שערי שמים צריך הכרת הטוב

כדי לפתוח שערי שמים צריך הכרת הטוב

ישנם‭ ‬רגעים‭ ‬בחיים‭ ‬שבהם‭ ‬האדם‭ ‬מרגיש‭ ‬שהוא‭ ‬עומד‭ ‬מול‭ ‬חומה‭…
להיות נוכחים

להיות נוכחים

השבוע‭ ‬עמדתי‭ ‬בסליחות‭ ‬בכותל‭ ‬המערבי‭. ‬האווירה‭ ‬הייתה‭ ‬מחשמלת‭. ‬רחבת‭ ‬הכותל‭…
הכוח של הויתור

הכוח של הויתור

במציאות‭ ‬היומיומית‭, ‬קל‭ ‬מאוד‭ ‬ליפול‭ ‬למלכודת‭ ‬האגו‭ ‬והאחיזה‭ ‬ב"צדק‮"‬‭ ‬שלנו‭.…
מחוליאן ליונתן

מחוליאן ליונתן

לפני‭ ‬כמה‭ ‬שבועות‭ ‬פגשתי‭ ‬חבורה‭ ‬מופלאה‭ ‬של‭ ‬צעירים‭ ‬שעלו‭ ‬מארגנטינה‭…
כשמעגל החסד וההשגחה נפגשים

כשמעגל החסד וההשגחה נפגשים

יש‭ ‬רגעים‭ ‬בחיים‭ ‬שבהם‭ ‬מורם‭ ‬לפתע‭ ‬המסך‭ ‬המכסה‭ ‬את‭ ‬היומיום‭,…
לפני הכל אנחנו אחים

לפני הכל אנחנו אחים

כך‭ ‬כתב‭ ‬אורי‭ ‬אפשטיין‭ ‬ראש‭ ‬המועצה‭ ‬האזורית‭ ‬שער‭ ‬הנגב‭: ‬‮"‬אבא‭,…
להקשיב לקולות שבדרך

להקשיב לקולות שבדרך

השבוע‭ ‬פגשתי‭ ‬זוג‭ ‬חברים‭ ‬טובים‭, ‬דביר‭ ‬ואיריס‭ ‬גרנות‭. ‬איריס‭, ‬מרצה‭…
הזדמנויות מהשמיים

הזדמנויות מהשמיים

כמה‭ ‬פעמים‭ ‬בחיים‭ ‬הרגשתם‭ ‬דחף‭ ‬פנימי‭ ‬חזק‭ ‬לעשות‭ ‬משהו‭, ‬מין‭…
הכח של הסיפור

הכח של הסיפור

לאחרונה‭ ‬הוזמנתי‭ ‬להעביר‭ ‬הרצאה‭ ‬וסדנה‭ ‬שעוסקת‭ ‬בכוחו‭ ‬של‭ ‬הסיפור‭. ‬…
הכלה המושגחת

הכלה המושגחת

לפני‭ ‬כמה‭ ‬חודשים‭, ‬בסיומה‭ ‬של‭ ‬הרצאה‭ ‬שהעברתי‭, ‬ניגשה‭ ‬אליי‭ ‬אישה‭…