הרב גבי קדוש

פשוט לומר 'תודה'

הרב גבי קדוש

כיצד נותנים מתנה לבני אדם? אנו יודעים, אך כיצד נותנים מתנה לאלוקים? בפרשתנו אנו למדים על אחד מהחיובים שעם ישראל מצטווה בכניסתו לארץ: להביא מתנה לכהן בירושלים את ראשית הקציר. הרעיון להקדיש את ראשית פרי אדמתנו לכהן, כמו הבאת פירות הביכורים, טומן בחובו יסוד נפשי חשוב מאוד של אמונה בבורא עולם שהוא בעל הבית על הכול והמשגיח על הכול: "כי שלך הכל ומשלך נתנו לך". לחשוב בעומק על הסכנה הטמונה בהרגשה שבהצלחת האדם בעמלו. יכול האדם לחשוב מחשבת "כחי ועצם ידי עשו לי את החיל הזה". הטרחה הרבה בעמל החקלאות יום ולילה, הדאגה המתמדת ליבול, למניעת מזיקים, הציפייה הבלתי פוסקת לגשם שירד בעיתו, לא לפני הזמן הנדרש ולא לאחריו, שירדו גשמי ברכה, שהקטיף יהיה בזמן ושבסוף גם תהיה פרנסה מהיבול…
הצלחה בעסקים יכולה לבלבל את האדם שהוא בעצם 'בעל הבית' ושהכול תלוי בכישרונו השכלי, הכלכלי. אך בחקלאות שונה הדבר לגמרי. חקלאי בעל עיניים פקוחות, יודע שהעמל והטרחה, השכל והכישרון אומנם חשובים, הפיתוחים הטכנולוגיים בעולם החקלאות, שיטות הגידול וכד' מצוינות, אך התלות בכוח עליון, בהשגחה העליונה בולט מאוד בענף החקלאות. לא תמיד בעלי המוטיבציה ואנשי העמל הם אלו שמצליחים… דרוש לב חזק לחקלאים בארץ ישראל…
חכמים אומרים שראשית הקציר היא סוג של קורבן תודה, החקלאי אשר זרע בדמעה ועומד לקצור את אלומותיו ברינה, עוצר את שירתו, בולם את גאוותו, מתמלא הוא בענווה גדולה לריבונו של עולם. יודע הוא מה מקור הצלחתו, יודע הוא לתת תודה לאדון הכול. מדרגה גבוהה היא לאדם שיודע להכיר טובה גם על הדבר הטבעי ביותר כתבואה שהצליח לגדל… התורה רצתה לחנכנו שלא רק על הדברים 'הגדולים' יש להכיר תודה, אלא אף על הדברים 'הקטנים' , הטבעיים והפשוטים. פשוט לומר 'תודה'. ■

עוד במדור זה

בר המשכן, שילה

בר המשכן, שילה

אנחנו מתחילים את החיים שלנו בתוך כיתות סגורות, שלא תמיד…
לחם וגבינה

לחם וגבינה

מסעדה חדשה עם עיצוב מרהיב, שירות אדיב, ויכולות קולינריות פנומנליות,…
משב – פוד טראקס

משב – פוד טראקס

זה לא סוד שבתוך כותבי המדור יש אחד שחובב במיוחד…
גשם של שלום

גשם של שלום

גם מי שלא גר ביהודה ושומרון יכול לחזק את ההתיישבות.…
אפילו הדגים במים רועדים

אפילו הדגים במים רועדים

אחר הקוראים האדוקים טען באוזניי לאחרונה: תן לנו תמונות. והרבה.…
מעבר להרים

מעבר להרים

אומנם מדור אוכל, אבל מותר לפעמים לגוון ולפתוח בדמיון מודרך…
מחליק בגרון

מחליק בגרון

לא בטוח שהקורא הממוצע יודע להעריך את סדר הגודל של…
ללקק את האצבעות

ללקק את האצבעות

עברו כבר כמה אלפי שנים מאז יצאנו ממצרים ומאז בכל…
דגים רבותיי, דגים

דגים רבותיי, דגים

אם תכתבו בגוגל חיפוש את המילים ׳מסעדת דגים׳, תמצאו בעיקר…
גורמה בבית מלון

גורמה בבית מלון

הכל יודעים שאוכל הוא כבר מזמן לא רק מזון. הסעודה…
בואו לבשל איתי

בואו לבשל איתי

בינינו, זה לא באמת אפשרי ללכת בכל שבוע למסעדה. זאת…
חוגגים פסח בבן עמי

חוגגים פסח בבן עמי

אפתח בגילוי נאות: את מסעדת בן עמי אני מכיר מהקרביים…
'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

בוא האביב וחג הפסח עשו לנו חשק עז לרענן את…
בשורה בחלה: המבשר

בשורה בחלה: המבשר

במרכז המסחרי של אפרת דרום בילתי רבות בימי נערותי. אחרי…
שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

״כאן, ממש על הקרקע הזו״, כך על פי העמוד הראשון…
טאבום

טאבום

בתקופה האחרונה יש טרנד שצץ בכל פינה – הפודטראק, ואם…