הרב גבי קדוש

פרשת במדבר תשפ"ב

דגל ישראל בכותל
הרב גבי קדוש

שחרור העיר העתיקה בכ"ח באייר תשכ"ז, אחרי 19 שנים שהייתה נתונה תחת שלטון ירדני ולא הייתה כל גישה לכותל המערבי, שריד בית מקדשנו, הייתה מציאות מעיקה וכואבת במיוחד לאנשי ירושלים. לחיות קרוב כל כך ולהיות רחוקים כל כך… ממש ימים ספורים אחרי מלחמת ששת הימים נהרו בחג השבועות של אותה השנה כמאתיים אלף אנשים לכותל המערבי, הוכשרה הרחבה שלפני הכותל והמוני ירושלמים בטאו את גודל הנס בנהירה אליו.
הרב משה צבי נריה זצ"ל ביטא את גודל השעה והדור כך: "פסגת מלחמת הישועה בתשכ"ז היא כיבושה של עיר עוז לנו ירושלים שבין החומות, ופסגת הפסגות – החזרת הכותל המערבי לגבולו לחזקת ישראל, ולקדושת ישראל הנצחית, נס לכידת העיר העתיקה, ושובנו להסתופף מחדש בחצרות הקודש, הם המורים לנו על תופעות הניסים בכל מערכות המלחמה כולן…", והוסיף וכתב הרב נריה: "כאן המרכז, כאן הלב, כאן המעיין".
מאז ומעולם חלמנו על ירושלים. מרכזיות ירושלים משמעותית לצידוק המוסרי-היסטורי בקיבוץ הגלויות ובשיבת עם ישראל לארצו. ציפייה של אלפיים שנות גלות שנתרחקנו מארצנו וממקום המקדש, באו לסיומן. חזרנו לארצנו ולירושלים, חזרנו אליהן לנצח. פעימת הלב של חיילי החטיבה הירושלמית והצנחנים במלחמת ששת הימים, מצטרפת לפעימות הלב של כל הדורות שמקורם בתפילה ובציפייה 'לשנה הבאה בירושלים הבנויה'. נטה אוזן לקול הפנימי של האומה בשיבתה אל ליבה הפועם והחי – ירושלים. נפעל בעוז ובענווה להביא את דבר ירושלים בכל מקום, נניף את דגל ירושלים בראש כל חוצות, בעיר ובכפר, בקיבוץ ובמושב, בעיירות ובמושבות. נצעד ונשמח בשמחת ירושלים ברחובות הערים, בבתי הכנסת ובכל מקום. בצעדות, בשיעורים, בתפילת הודיה ובסעודת חג. כי כך יאה לה לירושלים עיר קודשנו, וכי כולנו ירושלים, הרי: ״כאן המרכז, כאן הלב, כאן המעיין״.

עוד במדור זה

הצעד הראשון

הצעד הראשון

בנוסעי לעבודה באחד הימים האחרונים שמעתי ברדיו את יו״ר ארגון…
שוב"בים

שוב"בים

מאז הושבעה הממשלה החדשה אנו שומעים אישים מכובדים משני צידי…
לוקחים אחריות

לוקחים אחריות

בפרשתנו, פרשת ויחי, אחי יוסף פונים אל יוסף ואומרים לו:…
כרטיס צהוב

כרטיס צהוב

בפרשת השבוע פרשת וישב (אשר יוצאת ערב גמר המונדיאל), אנו…
למצוא חן

למצוא חן

פרשת וישלח אנו מוצאים את יעקב אבינו עושה ופועל רבות…
מונדיאל זוגי

מונדיאל זוגי

עולם הספורט מרותק למסכים בשל המונדיאל המתקיים כעת (פעם ב-4…
אחריות

אחריות

פרשת תולדות פותחת בפסוק מעניין: ״אלה תולדות יצחק בן אברהם,…
ספייק ניוז

ספייק ניוז

פעם לפני לא הרבה שנים, האזרח בארץ היה מקבל את…
בזוגיות אין מנצח

בזוגיות אין מנצח

טור זה נכתב שבוע לפני הבחירות כך שאינני יודע את…
מחמאות

מחמאות

ידוע כי בתורה אין מילים מיותרות ובוודאי שאין מחמאות מיותרות.…
מערכת יחסים

מערכת יחסים

אנו נמצאים ׳אחרי החגים׳ שבהם המשפחתיות בכללותה התבטאה ביתר תקיפות…
זוגיות מלכותית

זוגיות מלכותית

לפני כשבועיים נפטרה המלכה אליזבת׳ השניה בגיל 96. אליזבת׳ הייתה…
פרסטרויקה

פרסטרויקה

לפני כשבוע וחצי נפטר מיכאיל גורבצ׳וב, נשיא ברית המועצות לשעבר.…
לראות את כל התמונה

לראות את כל התמונה

פרשת השבוע פותחת בפרשיית אשת יפת תואר וכך היא כותבת…
שופטים ושוטרים של עצמנו

שופטים ושוטרים של עצמנו

התורה אומרת לנו: ״שופטים ושוטרים תיתן לך בכל שעריך אשר…
ויסעו ויחנו ויסעו ויחנו

ויסעו ויחנו ויסעו ויחנו

הבחירות המתקרבות מביאות עימן תופעות מבישות של נבחרי העם: חכי״ם…