אלעד הומינר

אלפי תיירים יגיעו לשומרון בפסח לצפות באירוס השומרון הנדיר

חובבי טבע ובוטניקה צפויים להגיע בפסח לחזות בפריחה הנדירה של אירוס השומרון, פריחה המושכת אנשים רבים מכל הארץ לשומרון. ראש המועצה יוסי דגן: "אירוס השומרון, עוד סיבה טובה להגיע לטייל בשומרון"

זה קורה פעם בשנה ולמשך מספר שבועות בודדים בלבד: פריחת "אירוס השומרון". מדובר בפרח נדיר ביותר, ומוגן, אשר גדל באזור גב ההר שבשומרון בחלקו הדרומי של הר עיבל, על הר כביר ובאזור הישוב איתמר. זהו פרח אנדמי הצומח במקום אחד בעולם כולו – בשומרון. הפריחה מתרחשת אחת לשנה למשך מספר שבועות בחודשים מרץ-אפריל, ובמועצה אזורית שומרון מדווחים כי בימים האחרונים החלו מטיילים לזהות את הופעתו של הפרח ושיא הפריחה צפוי להתקיים סביב חג הפסח.
פריחתו של אירוס השומרון, מושכת לאזור תיירים רבים אשר מבקשים לצפות בפריחתו המיוחדת, ומדי שנה עם הופעת הפרח, חובבי טבע ובוטניקה מכל העולם מגיעים לשומרון על מנת לצפות באירוס הנדיר.
השנה, בשל העובדה ששיא הפריחה צפוי להיות במהלך חול המועד פסח, מצפים בתיירות שומרון למטיילים רבים שיגיעו לראות את הפריחה. במועצה מזמינים את הציבור להגיע לאזור ולהנות לצד הפריחה היפה גם משלל האטרקציות והפעילויות שקיימות בגב ההר ובשומרון בכלל. אירוס השומרון הוא אבן שואבת לתיירים מכל רחבי הארץ ומהעולם שמגיעים בהמוניהם כל שנה להכיר את אתרי הטבע וההיסטוריה בשומרון הירוק.
ראש מועצת שומרון יוסי דגן אומר כי תיירות שומרון של המועצה פועלת רבות על מנת להיערך לקראת האירועים השונים והפעילויות בחג הפסח. "פריחת אירוס השומרון הוא עוד סיבה טובה להגיע לטייל בשומרון".
מועצה אזורית שומרון מזמינה את המבקרים לבוא לשומרון ולהנות מפריחתו של האירוס בימי חול המועד פסח י"ח-כ׳ בניסן.
עוד בשומרון
לא רק נופים מהדרים את השומרון אלא גם לא מעט היסטוריה יהודית-תנ"כית. בגן הלאומי שומרון ניתן לצאת לסיור מרתק בשומרון הקדומה בעקבות עלילותיה וסיפורה המסעיר של עיר הבירה של ממלכת ישראל. באתר ניתן לחזות בשרידים של מגדלים חשמונאיים, בפורום ובתיאטרון הרומי, לטפס למקדש אוגוסטוס ולצפות ממנו על שרידי ארמון אחאב. כמו ניתן לקיים סיור מודרך בהר עיבל הטומן בחובו שאלות וממצא ארכאולוגי מרגש – מזבח יהושע.
חובבי האקסטרים יוכלו להנות משני אתרי קמפינג חדשים לגמרי. בשומרון הירוק ייחנכו לראשונה שני אתרי קמפינג וחניוני לילה חדשים, בישובים עינב ובחוות גבעות עולם הציורי. מתחם הקמפינג בחוות גבעת עולם נמצא בתוך החווה האורגנית, בה ניתן להתרשם מתנאי המחייה של בעלי החיים, להסתובב בין הדירים, לצפות בחליבה, בגדיים ובטלאים המקפצים להנאתם בחצרות, לשבת בחצר המחלבה ולהנות ממגוון המוצרים שהחווה מציעה לרכישה במקום. בשומרון לא הסתפקו בכך ובפסח ייחנך גם סינגל האופניים הראשון בשומרון העובר דרך נופים מרהיבים של מערב השומרון.
אירועי התיירות בפסח בשומרון יכללו בין השאר את ׳פסטיבל המרפסת של המדינה ה-15׳ שיכלול השנה: סיורי רשות הטבע והגנים כל שעה עגולה, פיינטבול וקיר טיפוס מול נוף עוצר נשימה, סיור יומי בהרשמה מראש לצרדה המקראית, עפיפוניאדה, שולחנות ציור לילדים ועוד.
לחובבי הפסטיבלים, השנה יתקיימו שניים, אחד בעמק דותן והשני בגן הלאומי בהר גריזים. בעמק דותן, יתקיימו סיורים מודרכים לתל דותן ובור יוסף, עמדות יצירה לכל המשפחה, מתנפחים, חווית טיסה עם תא טייס אמיתי ועמדות מולטימדיה, פינת ליטוף ומופע חיות, קיר טיפוס והקרנת סרטי מורשת. בהר גריזים יתקיים סיור מרתק באתר הר גריזים, שיתובל בהמחזות על ידי צוות שחקנים, ויפגיש אותנו עם שלל דמויות ייחודיות. בנוסף יהיו סדנה להכנת עפיפונים, יצירה ופסיפסים, מיצג אורקולי, ומשימה משפחתית מאתגרת – "אוצרות הר גריזים".
המבוגרים יהנו משלל אפשרויות הבילוי באחד מהיקבים שבשומרון. מי שאוהב את השילוב של יין וגבינות יכול להגיע ליקבי הרב ברכה או יקבי טורא, אך מי שמעדיף שילוב יין ובשר יכול להגיע אל יקבי כביר. בהר כביר מקיים מרכז המורשת גם תיבות בריחה, פעילות בעקבות תגליות ארכיאולוגיות ומשחק אינטראקטיבי עם משקפות VR.
לצד כל החווית, השומרון מתחדש באוטובוס תיירותי, ראשון מסוגו, ממותג מאובטח וחוויתי – "tour שומרון" שייקח אתכם לכל האטרקציות בשומרון ללא צורך ברכבים פרטיים. את החוויה תלווה אפליקציה שתדריך אתכם בכל נקודה. ■

עוד במדור זה

שליפות

שליפות

אבא איש חינוך. אומרים שהקשר לאבא משתקף בקשר עם הקב״ה…
שליפות

שליפות

אבאג׳ק סיאלום. נולד בתוניס ובהמשך היגר בגיל שמונה לצרפת עם…
שליפות

שליפות

אבאגיבור. חושב עליו בכל יום. אבי ז״ל נפצע בקרב עם…
שליפות

שליפות

אבאאינטלקטואל, למדן.אימאהעוגן של המשפחה, מורה בנשמתה, מנהלת בית ספר, בשלנית.…
שליפות

שליפות

אבאזאב. פתח אותי לעולם הכלכלה. משתכנע מכל טיעוני הימין, אבל…
שליפות

שליפות

אבא האבא הכי טוב בחיים, רחמים טסה. אבא שלמדתי ממנו…
שליפות

שליפות

אבא תותח, דוגמה אישית, יציבות, ביטחון, אכפתיות, קשיחות, אהבה, השראה,…
שליפות

שליפות

ההוריםדוד ואסנת. בעלי תשובה, עלו מאוסטרליה מתוך ציונות ואהבה לארץ.…
שליפות

שליפות

אבא אבא עלה מדרום אפריקה בגיל 19-20 אחרי מלחמת ששת…
שליפות

שליפות

אבאאהרן, יליד העיר יזד בפרס. עלה לארץ בשנת 1958. חשמלאי…
שליפות

שליפות

אבאמשה, בן לחלוצי כפר פינס. חקלאי בנשמה.אימאמלי, שורדת שואה שהטביעה…
שליפות

שליפות

אבאאבי היקר משיח. יליד שכונת הבוכרים בירושלים של שנות ה-40,…
שליפות

שליפות

אבאאהרון. אימא שושנה.החצי השני שרית. המשפחהעלמה (9), ינאי (6), ארי…
שליפות

שליפות

אבאגדל במוסקבה ולמד אומנות. עלה לארץ בראשית שנות ה-90.אימאגדלה בברדיצ'ב,…
שליפות

שליפות

אבאהוא ההוכחה שעם הרבה אמונה וכח רצון אפשר להתגבר על…
שליפות

שליפות

אבא יהושע. גדול הדור שלי. ממנו ספגתי אהבה לעם, לארץ…