יעלי אליה מדי

להתחיל מבראשית

יעלי אליה מדי

יעלי אליה מדי

מה שהכי חשוב זה תשוקה ואהבה למה שעושים, זה מרכיב משמעותי מאוד בדרך להצלחה, וצריך לשים לב ולהיות עירניים כי לפעמים יש עייפות והתשוקה נעלמת ורצון לעשות דברים חדשים, ואז עם יד הלב כדאי להבין שצריך לעצור ולהמשיך וזה בסדר להנות ממה שהיה ולהמשיך למקום אחר ולהדליק מחדש את התשוקה

שנים רבות היה לי בית קפה, אהבתי אותו, זה היה חלום שהתגשם. הייתי יושבת לי מתחת לעץ האלון בחצר, או מסתובבת עם כוס קפה ביד, מארחת את האנשים, מחבקת, מדברת, מקשיבה, מספרת.
רבים היו מספרים לי על החלום למקום כזה משלהם. מקום קטן, שיבשלו בו, יאפו יארחו ויאכילו אנשים. זה באמת חלום קסום ורומנטי, זה משמח ומרחיב את הלב לארח ולפגוש אנשים.
אבל יש גם צד שני שכשחולמים לא ממש חושבים עליו. להיות בעלים של מסעדה, זה להיות בחיפוש בלתי פוסק אחר טבחים, מלצרים ושוטפי כלים. זאת ממש אמנות לעבוד מול ספקים, כאלה שמתחלפים, כאלה שמרגישים שעושים לך טובה, ולפעמים יכולים לשכוח להביא לך את הזמנה. לא פעם שכחתי אני בעצמי להזמין כי בבוקר לא היה צריך ואחרי ערב עמוס כבר לא היה ממי להזמין ואז צריך ולחפש פתרונות בזק.
לתת שירות בעסקי מזון, זה גם לקבל הרבה ביקורת וכעס, ולפעמים אפילו הלבנת פנים ושיימינג ברשתות. זה לא פעם לארח אנשים שבטוחים שהם יודעים הרבה יותר ממך איך צריך לעשות את זה נכון. להיות בעלים של מסעדה זה כיף, אבל זה גם אף פעם לא לדעת איך יתחיל היום ואיך יסתיים וכמה אנשים יגיעו, ואם נערכנו נכון. יש הרבה סיפוק אבל גם אכזבות. החשמל יכול לקפוץ פתאום בשבת וביום ראשון בבוקר מגיעים וכל תכולת המקררים התקלקלה. ולא פעם מערכת כיבוי האש מצלצלת באמצע הלילה ואני צריכה לקפוץ מהמיטה עם הפיג’מה, ובדרך כלל זה קורה בלילות חורף גשומים וסוערים וחייבים לנסוע לבדוק שאין חלילה שריפה – זו ההוראה, גם אם במצלמות הכל נראה בסדר.
לנהל מסעדה, זה להיות גם שוטפת כלים ומלצרית ושפית וגם לנקות את השירותים ולשטוף את הרצפה בסוף יום כשחסרים עובדים, ושום חופשה היא לא באמת חופשה, כי גם אם יש את המנהלים הכי טובים ופתאום המחשב קורס, או לקוח כועס, שוטף כלים הבריז, הטבח ביום רע, וחסר פתאום גבינה, אז אני תמיד חייבת להיות זמינה ויש עוד כל מיני צדדים.
אז תמיד שואלים אותי איך עשיתי את זה כל כך הרבה שנים. אז הסוד הגדול הוא שהגשמתי חלום והייתה לי תשוקה ואהבה גדולה לאירוח ולאנשים וזה נתן לי כוח ושמחה כל בוקר מחדש, ואני מספרת את זה עכשיו כי שנה חדשה בפתח ואנשים מחפשים לפתוח עסקים ותמיד שואלים אותי מה אני אומרת וחושבת, אז הנה טיפ קטן לחולמים ולמגשימים: אין עיסוק בלי קשיים ואתגרים, ולא כל מה שנראה נוצץ הוא באמת זהב, זה הכל שאלה של חשיבה ונקודת מבט.
אצלי על אף האתגרים הייתי בטוחה שיש לי יהלום. כי מה שהכי חשוב זה תשוקה ואהבה למה שעושים, זה מרכיב משמעותי מאוד בדרך להצלחה, וצריך לשים לב ולהיות עירניים כי לפעמים יש עייפות והתשוקה נעלמת ורצון לעשות דברים חדשים, ואז עם יד הלב כדאי להבין שצריך לעצור ולהמשיך וזה בסדר להנות ממה שהיה ולהמשיך למקום אחר ולהדליק מחדש את התשוקה.
שנה של הגשמת חלומות, זה כל כך כיף לחלום ליצור ולהגשים. ובע”ה חישובי מסלול נכונים ומוצלחים. אז אחרי החגים כבר כאן וזה הזמן למי שרוצים ומחפשים לקום ולהתחיל מבראשית.

שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב print
שיתוף ב email
גלילה למעלה