אלישע בן קימון

האפשרויות של בן גביר

איתמר בן גביר נואם
אלישע בן קימון

01
בשבוע הבא חברי המגזר הדתי לאומי וכל מי שמגדיר עצמו ציונות דתית יזכה לחגיגה דמוקרטית. ההחלטה לפתוח את השורות עבור מתפקדים אחרי שנים של קיפאון, ולקיים פריימריז לרשימת המפלגה שהביא מתמודדים חדשים וצעירים לצד וותיקים ומנוסים מכניסה רוח חדשה למפלגה בפרט ולמגזר בכלל.
ח"כ איתמר בן גביר קיים השבוע מסיבת עיתונאים. "פנינו לריצה עצמאית" אמר. עוד הוסיף שניסה הכול בכדי לחבור לציונות הדתית ולסמוטריץ׳, אך לא קיבל מענה. הוא הגיע לחדר הכנסים בכפר המכביה, חייך אלינו העיתונאים כהרגלו, הוא היה מסופר, לבוש היטב, מטופח, באחרונה אף החליף משקפיים. הוא מכוון לתפקיד בכיר בממשלה הבאה ולכן הלוק נעשה קפדני יותר. בן גביר הביא את התקשורת אבל לא אמר דבר חדש שלא שמענו קודם. נשא נאום "תחזיקו אותי" שהתחיל עם ציונים לממשלה הקודמות, המשיך בביטחון האישי של אזרחי ישראל, נגע בפריפריה וסיים עם סמוטריץ׳.
הוא לא דיבר לאוזניים בעופרה ובעלי, לא לציונות הדתית הקלאסית, אלא לקהל לקוחותיו. לפריפריה, לאנשי ימין שאין להם בית, אולי למאוכזבי ליכוד שמרגישים שהכבוד הלאומי נפגע במהלך השנה האחרונה. קשה לדעת איך זה ייגמר, גם בן גביר וגם המו"מ עם סמוטריץ׳. עוד מוקדם. השניים בנתק. עיקר המחלוקת הוא על שניים או שלושה מקומות ב-1-7 שנחשבים ריאליים בסקרים הפנימיים. בן גביר רוצה שם שלושה מקומות, סמוטריץ׳ מתעקש על שניים. יש טענות לכאן ולכאן. רק הזמן יגיד.
02
בחזרה לפריימריז. זו באמת חגיגה דמוקרטית בייחוד בימים של רשימות מוכנות ושריונים שמביאים מהבית. המאבק על הרשימה בציונות הדתית הוא מבורך ומעיר את השטח. בין המתמודדים הצעירים והחדשים אפשר למצוא את צבי סוכות – תושב יצהר, פעיל ימין מוכר שניהל כמה מאבקים. גילוי נאות: צבי הוא מכר שלי כבר כמה שנים. לא אדבר בשבחו. מי שמכיר יודע. רק מציין שההתמודדות שלו יחד עם אנשים חדשים כמו ארנון סגל מפיחים רוח חדשה במפלגה, ואני מניח שהתמודדות שלו תגדיל את כמות המצביעים בפריימריז. לצד זה יש לזכור את חברי הכנסת המכהנים שיתמודדו על המקומות הגבוהים. לי יצא לעבוד הרבה מול ח"כ אורית סטרוק. היא פרלמנטרית מעולה עבור הציבור שבחר בה, נגעה בכל המאבקים הקשורים לימין: מול המשטרה והרשויות בנוגע לתאונות הדרכים ולחוסר האכיפה בכבישי יהודה ושומרון, מול משרד הביטחון בנוגע לפינוי בגבעות והמאבק על שטחי סי, מול הצבא בנוגע לפיגועי ידוי האבנים שכבר הפך למכה של ממש, וכמובן מול שב"ס והרשויות בנוגע לתנאי כליאתם של מחבלים. סטרוק, לא הרבה יודעים, היא מאוד פרקטית. היא יודעת לייצר שיתופי פעולה עם הרבה חברי כנסת שרחוקים ממנה בדעותיהם במטרה לקדם נושאים חשובים. היא עבדה לא מעט שנים בצמוד עם אלקין, שקד וסער בנוגע להתיישבות ולא רק, גם בממשלה האחרונה.
אם הוא לא יסגור את האיחוד לפני הפריימריז, ייאלץ בן גביר להתמודד מול שמות ופנים ולא מול מספרים. קשה יותר להסביר למה צריך לדחוק את סטרוק, רוטמן או סופר מהרשימה, מאשר לדבר במספרים. בן גביר מסביר שהוא מותג, וגם הסקרים תומכים בעמדתו. הוא יגבש בימים הבאים רשימה, ייתכן שיביא איש ביטחון, אבל בסוף צריך להתכנס לכדי החלטה ורשימה, ובסוף מי שיחליט מה יקרה שם, יהיה בכלל יו"ר הליכוד.

עוד במדור זה

וירא ישראל את היד הגדולה

וירא ישראל את היד הגדולה

01 גם בכותל מחכים לניסים לקראת‭ ‬שבת‭ ‬שירה‭ ‬ההתרגשות‭ ‬בכותל‭…
טיפות של ברכה

טיפות של ברכה

01 סעודת לויתן לצדיקים השבת‭ ‬הירושלמית‭ ‬הייתה‭ ‬גשומה‭ ‬וקרירה‭. ‬אך‭…
מהפכה שקטה

מהפכה שקטה

01 חזק חזק ונתחזק בסיומו‭ ‬של‭ ‬שבוע‭ ‬מבורך‭ ‬בגשמים‭, ‬הגיעה‭…
סודות הכותל המאחד

סודות הכותל המאחד

01 את אחי אנוכי מבקש צום‭ ‬י׳‭ ‬בטבת‭ ‬חל‭ ‬בין‭…
המבדיל בין אור לחושך

המבדיל בין אור לחושך

01 מעולם לא אמר אדם ׳צר לי המקום׳… ביום‭ ‬שישי‭…
אלפיים שנות פרסום הנס

אלפיים שנות פרסום הנס

01‭ ‬ הכותל לוחש את סוד הנס העננים‭ ‬שכיסו‭ ‬את‭…
אור איתן

אור איתן

01‭ ‬ אבד צדיק מן הארץ בערב‭ ‬שבת‭ ‬וישלח‭ ‬קיבלנו‭…
אמת ליעקב

אמת ליעקב

01‭ ‬ מי שחלם ומי שלחם ביום‭ ‬שישי‭ ‬הודעתי‭ ‬לחבריי‭…
הסליק של ר׳ אריה לוין

הסליק של ר׳ אריה לוין

01‭ ‬ וטף, למה באים? זה‭ ‬כבר‭ ‬הפך‭ ‬למנהג‭. ‬כשהילדים‭…
הגשם ישטוף ת׳דמעות

הגשם ישטוף ת׳דמעות

01‭ ‬שבת חיי שרה  כבכל‭ ‬שנה‭, ‬ככל‭ ‬שנקפו‭ ‬הימים‭ ‬לקראת‭…
למה זה צחקה שרה

למה זה צחקה שרה

01‭ ‬דמים בדמים נגעו  בי״ב‭ ‬חשוון‭, ‬בשבוע‭ ‬שבין‭ ‬פרשת‭ ‬לך‭…
הבט לברית

הבט לברית

01‭ ‬ לזרז את ביאת הגואל  מדי‭ ‬שבת‭ ‬פונים‭ ‬אלי‭…
גשם של אהבה

גשם של אהבה

01 מיום הכיפורים ועד ראש השנה  בחודש‭ ‬תשרי‭ ‬לא‭ ‬זכינו‭…
ונקם ישיב לצריו וכיפר אדמתו עמו

ונקם ישיב לצריו וכיפר אדמתו עמו

01‭ ‬ תשרי תשפ״ו בכותל  בשבתות‭ ‬של‭ ‬אלול‭ ‬ועשרת‭ ‬ימי‭…
התשובה של החורבה או - המסיבה שהתקלקלה 

התשובה של החורבה או - המסיבה שהתקלקלה 

01‭ ‬ בית כנסת החורבה על‭ ‬מה‭ ‬ולמה‭ "‬זכה‭" ‬בית‭…
אתם ניצבים כולכם לקבל פני משיח על הר הזיתים

אתם ניצבים כולכם לקבל פני משיח על הר הזיתים

01‭ ‬ כותל המזרח בשישי‭-‬שבת‭ ‬האחרון‭ ‬קרן‭ ‬אביה‭ ‬אירחה‭ ‬כדרכה‭…